Stoiximan Super League

Σωτήρια τροπολογία για τρεις

Με τροπολογία που μπήκε σε νομοσχέδιο για... υδατοκαλλιέργειες, ΠΑΣ και Πανιώνιος και ΟΦΗ κερδίζουν ένα μήνα για να εξασφαλίσουν ό,τι τους λείπει για να μην τιμωρηθούν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει φορολογική ενημερότητα, ο Πανιώνιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ ο ΟΦΗ δεν έχει καμία εκ των δύο και την περασμένη εβδομάδα η ΕΕΑ είχε απορρίψει τους φακέλους και των τριών μη χορηγώντας τους πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα που ήδη άρχισε.

Ωστόσο οι τρεις ομάδες θα κερδίσουν χρόνο για να διευθετήσουν τις ελλείψεις τους, καθώς με τροπολογία που μπήκε σε νομοσχέδιο για... υδατοκαλλιέργειες (!) από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (και βουλευτή Ιωαννίνων), Κώστα Τασούλα, και ψηφίζεται την Τρίτη, θα τους δίνεται παράταση ενός μήνα.

Η ΕΕΑ έχει στείλει στην ΕΠΟ πόρισμα ελέγχου με τις παραβάσεις των τριών ΠΑΕ και η τελευταία το διαβίβασε στη Super League για να επιβάλει κυρώσεις. Από τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ομάδων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία φέρονται να είναι μικρότερες των 100 χιλ. ευρώ, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση ενός έως δέκα βαθμών. Αν, μάλιστα, κάποια ΠΑΕ επανορθώσει την παράβαση εντός δέκα ημερών από την έκδοση του πορίσματος ελέγχου, τότε επιβάλλεται απλώς πρόστιμο 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ΟΦΗ, Πανιώνιος και Κέρκυρα έχουν αρνηθεί να καταθέσουν στην ΕΕΑ εγγυητική επιστολή, παράβαση που επιφέρει πρόστιμο από 5.000 έως 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x