Επικαιρότητα

Σχέδιο αποσταθεροποίησης «βλέπει» το Μαξίμου

Στο ζενίθ η αντιπαράθεση ενώ τη Δευτέρα καταβάλλεται η πρώτη δόση για τις άδειες

«Κόκκινα» βαράει το πολιτικό θερμόμετρο, με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ που έρχεται σήμερα στη Βουλή να... παραγκωνίζεται από την πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Οι διαξιφισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες μεταφέρονται εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου, με τη χθεσινή αντιπαράθεση να δίνει ένα σαφές δείγμα γραφής των όσων θα ακολουθήσουν τόσο κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όσο και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παδεία.

Παράλληλα, λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης ρίχνει και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Attica Bank, το οποίο βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή. Η Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να ρίξει φως τόσο στα σενάρια περί εύνοιας της υποψηφιότητας Καλογρίτσα όσο και σε τυχόν παλιούς "σκελετούς" της τράπεζας, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί κυβερνητικές πηγές, εκτός των 13 εκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο κυβερνητικό επιτελείο «βλέπουν» σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης με στόχο να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του άρτι αφιχθέντος από τη Νέα Υόρκη υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά, όπου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης τόνισε: «Τους εύχομαι καλή τύχη. Θέλουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση. Θέλουν να εμπλέξουν και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που λένε ότι πρέπει να παρέμβει. Το προηγούμενο καθεστώς παίζει τα τελευταία του χαρτιά. Τους καλώ να συνεχίσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος απαντώντας στον Γιάννη Βρούτση στη Βουλή άφησε υπόνοιες για «συμβόλαιο» προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση: Συγκεκριμένα έκανε λόγο «για συντονισμένη πρωτοφανή επίθεση προς την κυβέρνηση από ΜΜΕ, τα οποία δεν πλειοδότησαν στον διαγωνισμό, αλλά και από πλειοδότες, οι οποίοι δεν θέλουν να καταβάλλουν την πρώτη δόση του τιμήματος για την κτήση της άδειας και από άλλους, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και αποδέχθηκαν τους όρους διεξαγωγής τους. Το γεγονός ότι στην αντιπαράθεση αυτή, μπήκε και η αντιπολίτευση με κάνει να αναρωτιέμαι εάν υπάρχει συμβόλαιο ή όχι…».

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν πως όλες οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί θα εξεταστούν και παραπέμπουν στην σημερινή επανάληψη της πρωθυπουργικής ρήσης από τον Νίκο Παππά: «Η νομιμότητα θα εφαρμοστεί για τους πάντες. Αν παρουσιαστεί οτιδήποτε μεμπτό για οποιονδήποτε, φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο και η άδεια πάει στον πρώτο επιλαχόντα».

Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος πάντως μιλώντας στο newsbeast εμφανίστηκε σίγουρος για δύο πράγματα. Πρώτον ότι τη Δευτέρα όλοι οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση που ανέρχεται κοντά στα 80 εκατ. ευρώ και δεύτερον ότι μετά από αυτό θα είναι «εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε τη στάση θα κρατά η ΝΔ. Θα ζητά την επιστροφή των χρημάτων;»

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x