Επικαιρότητα

Σχεδόν μισό εκ. θα λάβει ο Ομπάμα για ομιλία στην Wall Street

Έντονη κριτική δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την απόφασή του να αποδεχθεί πρόσκληση να μιλήσει σε συνέδριο της Wall Street

Έντονη κριτική δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την απόφασή του να αποδεχθεί πρόσκληση να μιλήσει σε συνέδριο της Wall Street με αμοιβή περί το μισό εκατομμύριο δολάρια.

Ειδικότερα, ο Ομπάμα αναμένεται να λάβει 400.000 δολάρια για μια και μόνο ομιλία στο Cantor Fitzgerald's healthcare conference τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Μπέρνι Σάντερς χαρακτήρισε την απόφαση του Ομπάμα «ατυχή» και δήλωσε πως αποδεικνύει τη βαθιά επιρροή που έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στο πολιτικό σύστημα. «Ο κ. Ομπάμα είναι πλέον ένας απλός πολίτης και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά νομίζω η απόφασή του είναι ατυχής» δήλωσε ο γερουσιαστής του Βερμόντ.

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση της Elisabeth Warren, επίσης γερουσιαστή των Δημοκρατικών, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερη προβληματισμένη από το ύψος της αμοιβής για την ομιλία Ομπάμα.

Ο Eric Schultz, σύμβουλος του Ομπάμα, τον υπερασπίστηκε. «Όπως είχαμε προαναγγείλει, ο κ. Ομπάμα θα δίνει κατά καιρούς ομιλίες. Για ορισμένες μάλιστα θα λαμβάνει κάποιο αντίτιμο».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x