Τένις

«Σχίσμα» εν όψει στο τένις λόγω πληρωμών

Οι κορυφαίοι παίκτες του τένις, με πρώτο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, προσανατολίζονται στη δημιουργία ανεξάρτητου οργάνου δηλώνοντας δυσαρεστημένοι από τους μισθούς τους.

Στο περιθώριο του Αυστραλιανού Open έγινε μια συνάντηση που ίσως να αποτελεί προάγγελο σημαντικών εξελίξεων στο χώρο του τένις. Με μπροστάρη τον Νόβακ Τζόκοβιτς, οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου και όχι μόνον δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν υψηλότερες αμοιβές.

Παρά τις αυξήσεις που προανήγγειλε η ένωση επαγγελματιών παικτών, οι αθλητές θεωρούν εαυτούς αδικημένους σε σχέση με άλλα αθλήματα, όπως για παράδειγμα το γκολφ. Γι’ αυτό και συζητήθηκε και όπως φαίνεται προωθείται η σύσταση ενός δικού τους οργάνου, που θα διαπραγματεύεται με περισσότερο σθένος τις θέσεις τους.

Πέραν του «Νόλε», που έγινε ο πρώτος τενίστας που ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια σε χρήματα από έπαθλα, στη συνάντηση συμμετείχαν κι άλλοι σπουδαίοι αθλητές, όπως οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ. Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό είναι αποφασισμένοι να φτάσουν σε ρήξη οι αθλητές με τα θεσμοθετημένα όργανα του τένις για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x