Διονύσης Δεσύλλας

Σχιζοφρένεια τρα λα λα λα λα

Ο Αντρέα Στραματσόνι καλείται να βρει τις λύσεις για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού και την... ποδοσφαιρική σχιζοφρένεια που παρουσιάζει η ομάδα του. Αρθρο του Διονύση Δεσύλλα.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γίναμε μάρτυρες μιας... ποδοσφαιρικής σχιζοφρένειας από τον Παναθηναϊκό. Οπως και στη Βέροια, έτσι και χθες, στην πρεμιέρα Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι παρουσίασε το ίδιο πρόσωπο. Καλό ποδόσφαιρο, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, θέαμα και απίστευτα πολλές χαμένες ευκαιρίες. Για την ακρίβεια, οι "πράσινοι" είχαν 17 τελικά, εκ των οποίων μόλις οι 4 στον στόχο. Το φωτεινό ταμπλό, όμως, στο "Απόστολος Νικολαϊδης" έγραψε 0-0. Και αυτό είναι που μένει...

Τη μοναδική διαφορά στη χθεσινή εικόνα της ομάδας, σε σχέση με αυτό που είδαμε στη Βέροια, την περιέγραψε ο Αντρέα Στραματσόνι, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» τα τελευταία 25 λεπτά έδειξαν μια πολύ κακή νοοτροπία, παρατώντας επί της ουσίας την όποια προσπάθεια για δεύτερο γκολ, κάτι που πλήρωσαν στη συνέχεια. Το πρόβλημα αυτό, της νοοτροπίας δηλαδή, το είχαμε εντοπίσει και αναφέρει στο προηγούμενο blog. Αντιθέτως, χθες, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές για κάτι τέτοιο. Μέχρι το τέλος, οι παίκτες του «τριφυλλιού» βασικοί και αλλαγές πάλεψαν για να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Η μπάλα, όμως, δεν έλεγε να μπει στο πλεκτό…

Το μεγάλο πρόβλημα του σκοραρίσματος δεν έχει να κάνει με δεισιδαιμονίες και λοιπά κουραφέξαλα. Ας είμαστε σοβαροί κι ας αποφύγουμε τέτοιου τύπου αναλύσεις που είναι για περασμένες δεκαετίες ή για ομάδες της γειτονιάς. Ούτε, φυσικά, με ανικανότητα. Αλλωστε, το πράσινο ρόστερ διαθέτει ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά που μπορούν με πάρα πολλούς τρόπους να σκοράρουν.

Είναι ξεκάθαρα θέμα κακής ψυχολογίας του τελευταίου διαστήματος. Κάτι που φαίνεται, σχεδόν σε κάθε κίνηση των ποδοσφαιριστών, έπειτα από χαμένες ευκαιρίες και ειδικά όταν αυτές γίνονται ενώ τα λεπτά περνούν και το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Ετσι, παρατηρείται, σε γενικές γραμμές, το εξής φαινόμενο: Καλή εμφάνιση, γεμάτο ποδόσφαιρο, πολλές ευκαιρίες, κακή εκτέλεση, άγχος, τέταρτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα και… σχιζοφρένεια τρα λα λα λα λα, που λέει κι ένα σύνθημα της πράσινης εξέδρας.

Ο Αντρέα Στραματσόνι και οι συνεργάτες του πρέπει να «δουλέψουν» σ’ αυτό το κομμάτι, το ψυχολογικό δηλαδή, για να φέρουν τούμπα την κατάσταση. Θα πρέπει, όμως, ότι είναι να συμβεί, να συμβεί άμεσα. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή. Μια νίκη – ξέσπασμα εκεί θα είναι το καλύτερο γιατρικό για το «τριφύλλι», που μπαίνει σε μια πολύ – πολύ δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα για τη συνέχεια με τριάδα παιχνιδιών απέναντι στον «Γηραιό», τη Σταντάρ Λιέγης και τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.: Στη χθεσινή διαφορετική ενδεκάδα είδαμε θετικά και αρνητικά. Ο νεαρός Μίγγος ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Εδειξε καλά στοιχεία, είχε ποδοσφαιρικό θράσσος, μια εξαιρετική κάθετη στον Εμποκού στο πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε και ικανοποίησε τον Αντρέα Στραματσόνι.

Μέτρια εμφάνιση είχε ο Νούνο Ρέις, που έπαιξε δίπλα από τον νεαρό ως αμυντικός χαφ, αλλά και ο Διαμαντής Χουχούμης, που βρέθηκε σε κακή μέρα, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οσο για τον Ρινάλντι και τα όσα έχει ακούσει, πρέπει να πούμε το αυτονόητο. Για να πάρει τα πάνω του ένας επιθετικός, ο οποίος, μάλιστα, δεν έχει ρυθμό, καθώς έχει παίξει ελάχιστα, θα πρέπει να σκοράρει. Οσο δεν γίνεται αυτό, τόσο θα αγχώνεται και τόσο θα μουρμουράει η κερκίδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x