sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα 10 υπό κατασκευή γήπεδα που… κοντεύουν και θα σας κόψουν την ανάσα! (pics)

Τότεναμ και Ατλέτικο Μ. λένε «αντίο» σε ''White Hart Lane'' και ''Vicente Calderon'' αντίστοιχα και επειδή είμαστε… ευσυγκίνητοι, ψάξαμε και βρήκαμε τα 10 υπό κατασκευή γήπεδα, που κόβουν την ανάσα!

Ένα είναι σίγουρο: Του χρόνου, τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο για την Τότεναμ και την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Αμφότερες μετακομίζουν, η πρώτη, για έναν χρόνο στο «Γουέμπλεϊ», μέχρις ότου ολοκληρωθεί το νέο της γήπεδο (την άνοιξη του 2018) και η δεύτερη, σε λίγες μέρες, στο επιβλητικό ''Wanda Metropolitano''.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή, την ιστορική στιγμή των δύο συλλόγων, στο sport-fm.gr ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 10 υπό κατασκευή γήπεδα, που… κοντεύουν και θα μας/σας κόψουν την ανάσα!

1. Jakarta BMW Stadium

Στη Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Ινδονησίας, χτίζεται αυτό το… μεγαθήριο, χωρητικότητας 85.000 θεατών!
inner

inner
2. Wanda Metropolitano

Το νέο σπίτι της Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιβλητικό, αν μη τι άλλο. Σκεφτείτε το με καμιά 70αριά χιλιάδες «ροχιμπλάνκος» μέσα…

inner

inner

inner

3. Mercedes-Benz Stadium

Στις 26 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες του το εντυπωσιακό Mercedes-Benz Stadium, το οποίο θα χρησιμοποιούν Atlanta Falcons (του αμερικανικού ποδοσφαίρου) και Atlanta United (του… σόκερ). Θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 80.000 φιλάθλους!

inner

inner

inner

4. New National Stadium

Το νέο εθνικό στάδιο της Ιαπωνίας, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2019, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα φιλοξενήσει το Τόκιο. Έπος…

inner

inner

5. New Puskas Ferenc Stadium

Άλλο ένα… θηρίο, που αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το 2019: Το νέο «Φέρεντς Πούσκας», στη Βουδαπέστη, θα έχει χωρητικότητα 67.000 θεατών και, ήδη, οι Ούγγροι προσπαθούν να «κλείσουν» έναν τελικό Champions League.

inner

6. Krestovsky Stadium

Το νέο γήπεδο της Ζενίτ ήταν να ανοίξει τις πύλες του το 2008, μετά… πήγε για το 2011 και τελικά, θα είναι έτοιμο φέτος. Θα λέγεται και Zenit Arena, αλλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας θα μετονομαστεί σε Saint Petersburg Stadium. Ένα πανέμορφο γήπεδο, στην πανέμορφη Αγία Πετρούπολη.

inner

inner
7. New White Hart Lane

Μετά από 118 χρόνια, η Τότεναμ αλλάζει σπίτι, αλλά όχι γειτονιά… Το νέο της γήπεδο χτίζεται «πάνω» στο παλιό και οι φίλοι της λονδρέζικης ομάδας θέλουν να «βαφτιστεί» New White Hart Lane. Τα «σπιρούνια», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αγωνίζονται στο «Γουέμπλεϊ» τη σεζόν 2017-2018 και του χρόνου θα επιστρέψουν σε γνώριμα, αλλά… καινούργια λημέρια. Η νέα έδρα των Λονδρέζων θα έχει χωρητικότητα 62.000 θεατών.

inner

inner

inner

8. Stade Abdelkader Khalef

inner

inner
9. New Setif Stadium

inner

inner
Και όμως: Τα δύο παραπάνω γήπεδα κατασκευάζονται στην Αλγερία! Το πρώτο (χωρητικότητα 50.000), νέα έδρα της JS Kabylie από την πόλη Τιζί Ούζου, θα είναι έτοιμο σε πέντε μήνες και το δεύτερο (επίσης 50.000), κάπου μέσα στο 2018. Για αμφότερα τα κουκλιά αυτά έχουν βάλει το… χεράκι τους (στην τσέπη) δύο ισπανικές κατασκευαστικές εταιρείες. Μία από τη Βαρκελώνη και μία από τη Μαδρίτη. Στην… κόντρα παντού. Λέτε να έχουμε σύντομα και δεύτερο Μουντιάλ σε αφρικανική χώρα μετά τη Νότια Αφρική, το 2010; Ίδωμεν…

10. Shiraz Stadium

Ένα επιβλητικό στάδιο, χωρητικότητας 50.000 θεατών, κατασκευάζεται και στο Ιράν!

inner

inner

inner
Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x