Κώστας Νικολακόπουλος

Τα 3 ματς που άλλαξαν την πορεία του Σιόβα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr για την αποχώρηση του Σιόβα από τον Ολυμπιακό, με αναφορές στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Σιόβας είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς. Τα 106 παιχνίδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού την προηγούμενη τετραετία λένε πολλά, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι έχασε πάνω από εννιά μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού το Γενάρη του 2014.

• Όπως λέει πολλά κι ότι ο διεθνής (12 φορές) αριστεροπόδαρος στόπερ δύο σεζόν ήταν απολύτως βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο το φθινόπωρο του 2013 με Μίτσελ (με Μπενφίκα, Άντερλεχτ και Παρί) και τον Μανωλά δίπλα του, όσο και το φθινόπωρο του 2015 με Μάρκο Σίλβα (με Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ) και δίπλα του τον Μποτία η, τον Ντα Κόστα.

• Πώς λοιπόν φτάσαμε τώρα, στα 28 χρόνια του, να παραχωρείται από τον Ολυμπιακό δανεικός στη Λεγκανές, νεοφώτιστη στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, παρότι μάλιστα ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στην καρδιά της άμυνας του;

• Νομίζω ότι τρία είναι τα παιχνίδια που άλλαξαν την πορεία του Σιόβα στον Ολυμπιακό. Εννοώ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, αφού τα κατάφερε και το «γύρισε» κι έπαιξε πάλι καλά, έστω κι αν χρειάστηκε να χάσει ουσιαστικά πάνω από ένα χρόνο από την καριέρα του.

• Τρία παιχνίδια μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο είναι αυτά που πήγαν πίσω το Σιόβα.

• Το πρώτο ήταν το Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3 τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί ήταν που πρωτοκλονίστηκε ο Μάρκο Σίλβα για τον Έλληνα αμυντικό κι άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις. Διότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν τον είχε βγάλει από την ενδεκάδα ούτε ένα λεπτό από αγώνα πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ! Είχε κάνει όντως άσχημο παιχνίδι με την Άρσεναλ ο Σιόβας και ο Πορτογάλος προπονητής είχε προβληματιστεί.

• Όμως, ο Μάρκο ήθελε ένα αριστεροπόδαρο στόπερ στην ενδεκάδα του και παρότι άρχισε να κάνει ροτέϊσον στους τρεις σέντερ μπακ (Μποτία, Ντα Κόστα, Σιόβα), σιγά σιγά πάλι τον Σιόβα είχε κατά κύριο λόγο πιο βασικό. Μέχρι που έφτασαν τα δύο παιχνίδια με την Άντερλεχτ, στα οποία ο Πορτογάλος προπονητής πόνταρε πάνω του, αλλά τελικά δεν τον είχε.

• Ο Έλληνας άσος είχε τραυματιστεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ παραμονές του πρώτου αγώνα με τους Βέλγους, στις Βρυξέλλες και τελικά τα έχασε και τα δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτοί που ξέρουν καλά τον Μάρκο λένε ότι ο προπονητής είχε μέσα του πιστέψει ότι ο Σιόβας δεν είχε κάνει αυτό που λέμε τα αδύνατα δυνατά στην αποθεραπεία του για να προλάβει τη ρεβάνς. Κι έκτοτε το “κράτησε” αυτό το πράγμα ο Πορτογάλος.

• Και το τρίτο παιχνίδι που σίγουρα δεν ωφέλησε τον Σιόβα ήταν το πρώτο φετινό, με την Χάποελ Μπερ Σεβά, στο οποίο υπέστη θλάση από το πρώτο τέταρτο κιόλας. Μετά από μία προετοιμασία στην οποία ο Βίκτορ τον είχε βασικό, στο πρώτο κιόλας παιχνίδι θλάση και δη βαριάς μορφής ήταν ένα σοκ. Ο δε Βίκτορ που τον εμπιστεύονταν έφυγε γρήγορα, ενώ ο αντικαταστάτης του, ο Πάουλο Μπέντο, από την αρχή έβαλε στο μυαλό του το δίδυμο Μποτία-Ντα Κόστα, με τον Βιάνα τρίτο.

• Αλλά η ουσία είναι πλέον η επόμενη ημέρα. Κι αυτή είναι στην Ισπανία, όπου δίνεται η ευκαιρία στο Σιόβα να κάνει μία νέα καριέρα σε ένα πρωτάθλημα πολύ υψηλού επιπέδου, που νομίζω κιόλας πως του ταιριάζει. Μακάρι να πάει καλά το παιδί, αλλά να έχουμε βέβαια υπόψιν μας ότι όσο είναι δανεικός (κι έχει μεγάλη οψιόν), οι δεσμοί του με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν θα είναι αποκομμένοι.

• Και στο ποδόσφαιρο πολλές φορές αλλάζουν τα πράγματα. Τώρα ο Σιόβας φεύγει «εύκολα», αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να γυρίσει εύκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x