Γαλλία

Τα έκανε όλα ο Ζλάταν (video)

Με τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ και να δίνει ισάριθμες ασίστ, η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στις νίκες στο Σαμπιονά, συντρίβοντας 5-0 την ουραγό Σοσό.

Η ήττα από την Εβιάν «πλήγωσε» την Παρί Σεν Ζερμέν και αυτή που «πλήρωσε τα σπασμένα» ήταν η Σοσό. Οι πρωταθλητές Γαλλίας συνέτριψαν 5-0 την ουραγό της βαθμολογίας και επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες, παραμένοντας παράλληλα στην κορυφή. Αυτό ήταν το 26ο συνεχόμενο παιχνίδι σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League για την Παρί, που διατηρεί το αήττητο στο Παρίσι, έχοντας 21 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Πρωταγωνιστής ήταν ποιος άλλος… Ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Ο Σουηδός σούπερ σταρ, αφού «έκανε μάγκες» τους Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι, δημιουργώντας το πρώτο και το τρίτο γκολ της ομάδας του, είπε να γράψει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, αφού πέτυχε το τέταρτο και το πέμπτο. Όσο για το δεύτερο, αυτό το πέτυχε ο Λαβέτσι, αλλά θα έπρεπε να ακυρωθεί, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ματς:

Η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε νωρίς το σκορ και έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε πριν το παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ιμπραήμοβιτς βρήκε με έξοχη πάσα με το μυτάκι στο δεύτερο δοκάρι τον Τιάγκο Σίλβα και αυτός με ωραία προβολή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά παρά τις ευκαιρίες, με πιο κλασσική αυτή του Καβάνι στο 44’, δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με γκολ για την Παρί ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47ο λεπτό και μετά από κόντρα, ο Τιάγκο Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και σε μια επίδειξη αλτρουισμού, έδωσε αριστερά τον Λαβέτσι, που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0. Ωστόσο, την ώρα που παίρνει τη μπάλα ο σκόρερ, βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τη Σοσό, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτό τον ρυθμό και στο 61ο λεπτό έφτασαν στο 3-0, αυτή τη φορά με τον Καβάνι, μετά από άλλη μια υπέροχη σέντρα-ασίστ του Ιμπραήμοβιτς. Στα τελευταία λεπτά ανέλαβε δράση ο Σουηδός. Στο 87’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 90’+2 με κοντινό πλασέ, «έγραψε» το τελικό 5-0.











Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 06/12

Μαρσέιγ-Ναντ 0-1
(16’ Μπεντόγια)

Σάββατο, 07/12 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Σοσό 5-0
(14’ Τιάγκο Σίλβα, 47’ Λαβέτσι, 61’ Καβάνι, 89’ και 90’+2 Ιμπραήμοβιτς)

Λοριάν-Ρεν
Ρεμς-Νις
Σεντ Ετιέν-Εβιάν
Βαλενσιέν-Γκινγκάμπ

Κυριακή, 08/12

Μπορντό-Λιλ (15:00)
Μπαστιά-Λιόν (18:00)
Τουλούζ-Μονπελιέ (18:00)
Μονακό-Αζαξιό (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή, 13/12

Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο, 14/12 (21:00)

Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Αζαξιό-Λοριάν
Εβιάν-Ρεμς
Γκινγκάμπ-Μονακό
Ναντ-Τουλούζ
Νις-Σοσό

Κυριακή,15/12

Μπορντό-Βαλενσιέν (15:00)
Λιλ-Μπαστιά (18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ (22:00)

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x