Επικαιρότητα

Τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου (pics)

Τη λίστα με τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου παρουσιάζει η ιστοσελίδα «The Financialist». Περιλαμβάνει κτίρια που έχουν κατασκευαστεί μετά το 2000.

Η ιστοσελίδα «Financialist» παρουσίασε τη λίστα με τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Περιλαμβάνει κτίρια που έχουν κατασκευαστεί μετά το 2000.

Πρόκειται για αξιοζήλευτα «έργα τέχνης», τα οποία κοσμούν κάθε γωνιά του κόσμου, με την σπάνια αρχιτεκτονική τους. Τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη ήταν αισθητικά και τεχνικά.

Burj Khalifa

inner

Βρίσκεται στο Ντουμπάι, κατασκευάστηκε το 2010 από τους αρχιτέκτονες Adrian Smith,Skidmore,Owings&Merrill.Είναι το ψηλότερο ανθρώπινο κατασκεύασμα στον κόσμο(160 όροφοι).

Εθνικό Στάδιο Του Πεκίνο

inner

Είναι το μεγαλύτερο ατσάλινο κατασκεύασμα στον κόσμο, έχει χωρητικότητα 91.000 θέσεις και το έτος κατασκευής του είναι το 2008 από τον αρχιτέκτονα Herzog & de Meuron.

Κέντρο Επιστημών Phaeno

inner

Βρίσκεται στο Wolfsburg της Γερμανίας. Το 1998 ξεκίνησε ο σχεδιασμός του και το έτος 2005 άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό. Κατασκευάστηκε από την Zaha Hadid. Ήταν το κτίριο που θα άλλαζε ριζικά την εικόνα του μέλλοντος.

The Shard


inner

Είναι το κτίριο που μεταμόρφωσε την εικόνα του Λονδίνου από ψηλά. Κατασκευάστηκε το 2012 από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano. Διαθέτει 72 ορόφους με γραφεία, κατοικίες και ξενοδοχείο.

One World Trade Center

inner

Βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και ως έτος κατασκευής του υπολογίζεται το 2013.Οι αρχιτέκτονες του David Childs, Owings&Merrill Skidmore όταν το σχεδίαζαν ίσως να μη γνώριζαν ότι θα είναι το τρίτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, με ύψος που φτάνει τα 541 μέτρα.

The Gherkin

inner

Είναι ένα κτίριο με 41 ορόφους στην 30 St Mary Axe. Με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τη σύγχρονη τεχνολογία του, βραβεύτηκε το 2004 όπου είναι και το έτος ολοκλήρωσης του, με αρχιτέκτονες τον Norman Foster και την ομάδα του. Ήταν ο πρώτος ουρανοξύστης που χτίστηκε στo Λονδίνο μετά από 25 χρόνια. Έχει εμφανιστεί στην ταινία Match Point του Γούντι Άλεν.

Walt Disney Concert Hall

inner

Βρίσκεται στο Λος Άντζελες, κατασκευάστηκε το 2003 από τον Frank Gehry. Με τον ανατομικό σχεδιασμό και την υψηλή αισθητική του κερδίζει το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker.

Επιμέλεια: Βάνα Ντάση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x