Δελτία Τύπου

Τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ παίζουν ξανά… μπάλα στην Α1 ΑνδρώνΧάντμπολ!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ συνεχίζει την πρωτοβουλία του «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Μετά από χρόνια δυναμικής παρουσίας και… σερί επιτυχιών στο άθλημα του χάντμπολ, τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ επιστρέφουν στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Χάντμπολμε την ομάδα ΙΕΚ ΞΥΝΗ –ΔΙΚΕΑΣ!

Ο ΔΙΚΕΑΣ πέτυχε φέτος την άνοδο του στην Α1 Ανδρών, κατακτώντας το πρωτάθλημα στον Νότιο όμιλο της Α2 Ανδρών.
«Κλειδί» της συμφωνίας με τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν η πολυετής γνωριμία του πρόεδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, με τον επικεφαλής του Συλλόγου του Δικέφαλου Αστέρα, κ. Μπάμπη Προδρομίδη.

Ο βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας του χάντμπολ, κ. Προδρομίδης, μεγαλούργησε ως αθλητής της ομάδας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ την εξαετία 1993-1999, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1995,κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας με 30-29.

Η Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ» ιδρύθηκε το 1988, και για τρεις συνεχόμενες χρονιές, υπήρξε αήττητη στα Πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να ανέβει ταχύτατα στην Α1 Εθνική Κατηγορία, όπου και αγωνίστηκε για μια δεκαετία περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου, πως η Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ» εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ευρώπη και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Χειμώνα,ενώέπαιξε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και στον τελικό του Πρωταθλήματος!

«Απώτερος στόχος το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο»

Ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ,κ. Σοφοκλής Ξυνής, δήλωσε σχετικά με την επιστροφή των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο Χάντμπολ:

«Η ομάδα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ Νέας Ιωνίας ξεκίνησε λόγω της σχέσηςμας με τον Μπάμπη Προδρομίδη, που του οφείλουμε πολλά από τη θητεία του στην Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του “Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ”.O Μπάμπης Προδρομίδης αποτελεί ιστορικό πρόσωπο του Συλλόγου. Πλέον, πιστεύουμε πως οι καταστάσεις έχουν ωριμάσει και έτσι πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε ξανά με ένα άθλημα που αγαπάμε πολύ.

Εννοείται πως πάντα βάζουμε υψηλούς στόχους: το πρωτάθλημα και το κύπελλο! Φυσικά, η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην Α1 Ανδρών και στα πρώτα 1-2 χρόνια θα μπουν οι βάσεις για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ υποστηρίζει διαχρονικά το δίπολο «Αθλητισμός- Εκπαίδευση. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την Αθλητική Παιδεία και να δημιουργήσουμε “υγιείς” φιλάθλους.Αγαπάμε ιδιαίτερα το χάντμπολ, αλλά μέσω του χάντμπολ, θέλουμε να σταθούμε αρωγοί του Αθλητισμού γενικότερα. Να τονίσω σε αυτό το σημείο, πως είμαστε οι πρώτοι που διοργανώσαμε Κολεγιακούς Αγώνες Στίβου».

www.iekxini-dikeas.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x