Games

Τα καλύτερα video games με τον Sonic

Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για τους σκαντζόχοιρους; Λοιπόν αναθεωρήστε! Άσπρα γάντια, κόκκινα παπούτσια και ο ίδιος, χρώματος… μπλε!

Σε όσους δεν έρχεται στο μυαλό αυτή η εικόνα και το όνομα συγκεκριμένου χαρακτήρα, να σας βοηθήσουμε: Sonic the Hedgehog! Σκαντζόχοιρος, ο οποίος δεν κινείται στα βήματα της χελώνας, αλλά -αντιθέτως- αναπτύσσει την πιο τρελή ταχύτητα στο είδος του! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η SEGA ήθελε κάτι πιο πρωτότυπο σαν μασκότ από τον Mario της Nintendo. Εμείς προσπαθήσαμε -όσο μπορέσαμε φυσικά- και καταδιώξαμε τον αγαπημένο μας φίλο και ταξιδεύουμε στη λίστα με τα 10 καλύτερα video games του franchise μέχρι και σήμερα. Let’s spin off…

No 10: Sonic Rush (Nintendo DS - 2005)
Το Sonic Rush κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2005 και αναπτύχτηκε από την Sonic Team. Η ιστορία του παιχνιδιού ακολουθεί την εμπλοκή ενός νέου χαρακτήρα, του Blaze The Cat στην ιστορία. Μετά την κυκλοφορία του, το Sonic Rush έλαβε αξιόλογες κριτικές για την ομοιότητα του με παλιότερους τίτλους της σειράς, αλλά και για τη μουσική ενορχήστρωση. Ο συγκεκριμένος τίτλος έκανε αρκετά καλές πωλήσεις, με αποτέλεσμα το 2007 να βγει η συνέχεια του, το Sonic Rush Adventure.



No 9: Sonic Advance (Game Boy Advance - 2001)
Ο δεύτερος τίτλος για το φορητό σύστημα της Nintendo που κυκλοφόρησε για το Game Boy Advance, ήρθε το 2001 με την ονομασία Sonic Advance. Η κυκλοφορία άφησε ανάμεικτα συναισθήματα για τους φίλους της σειράς, αλλά η επιτυχία του και οι πωλήσεις που είχε, οδήγησαν τη SEGA να κυκλοφορήσει δυο ακόμα συνέχειές του, τα Sonic Advance 2 και Sonic Advance 3. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία έδινε στον παίκτη τη δυνατότητα να χρησιμοποίησει εκτός από τον Sonic, τον Tails, Knuckles αλλά και την Amy. Κάθε χαρακτήρας είχε μια ειδική ξεχωριστή ικανότητα, που τον έκανε να διαφέρει από τους υπολοίπους. Ο τίτλος αυτός ήταν αρκετά καλός, προσθέτοντας νέες δυνατότητες και γι’ αυτό κατέχει την 9η θέση στο Top 10 μας.



No 8: Sonic Heroes (GameCube, PS2, Xbox , PC - 2003)
Η κυκλοφορία αυτή ήρθε το 2003 στην Ιαπωνία και το 2004 στις υπόλοιπες χώρες. Το Sonic Heroes είναι ο όγδοος τίτλος της σειράς, με την ιστορία να συνεχίζεται από το Sonic Adventure 2. Η βασική διαφορά είναι ότι υπάρχουν δυο σημαντικοί κακοί ήρωες που επηρεάζουν αισθητά την ιστορία, οι οποίοι είναι ο κλώνος του Sonic και ο Metal Sonic. Σημαντική αναφορά πρέπει να γίνει στο ότι το 2004, το Sonic Heroes ήταν το έκτο σε πωλήσεις video game στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.



Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x