Κώστας Νικολακόπουλος

Τα «κλειστά» σκορ, η πρωτιά του Σεμπά και ο αρχηγός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ.

• Κατά κάποιο τρόπο το σημερινό παιχνίδι μοιάζει με νοκ άουτ, παρότι κι ο Ολυμπιακός κι ο ΑΠΟΕΛ έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Διότι κρίνεται η πρώτη θέση και υπάρχει ως δεδομένο το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη για τους Κύπριους, όπερ σημαίνει ότι και με ισοπαλία ξεπερνάνε τους ερυθρόλευκους.

• Ο Ολυμπιακός δεν έχει και ως…φόρτε τα νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να μπει πιο δυναμικά σε αυτή τη διαδικασία, ειδάλλως δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει τύχη στην Ευρώπη για το παραπάνω βήμα. Φέτος, πάντως, πλάκα πλάκα είναι η τέταρτη φορά που παίζει παιχνίδι με σημασία, μικρότερη η, μεγαλύτερη, νοκ άουτ: στο Ισραήλ την είχε πατήσει από την Μπερ Σεβά (0-1), ενώ στο Καραϊσκάκη είχε περάσει την Αρόουκα έστω στην παράταση (2-1), αλλά και τη Γιάνγκ Μπόϊς έστω με ισοπαλία (1-1).

• Γενικά φέτος, και με εξαίρεση το 4-1 με την Αστάνα, όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι… under (και με την Αρόουκα εδώ, στο 90λεπτο)! Ξεκίνησε με 0-0 με τη Χάποελ τον Ιούλιο και συνέχισε με 0-1, 1-0 κι 1-1! Όλα, εντός κι εκτός έδρας, είναι κλειστά παιχνίδια, που κρίνονται στην…τρίχα. Αλλά ειδικά τα εκτός έδρας είναι 0-1, 1-0, 1-0, 1-1! όπως και πέρσι ήταν 0-1 από Άντερλεχτ και 1-0 με Ζάγκρεμπ!

• Με το ωραίο να είναι ότι ενώ στην Ευρώπη σπανιότατα φέρνει ισοπαλίες, τώρα προέρχεται από δύο 1-1, με Αστάνα έξω και Γιάνγκ Μπόϊς μέσα!

• Το παρελθόν έχει δείξει ότι ο Ολυμπιακός μακριά από το Καραϊσκάκη συνήθως σκοράρει στο α΄ ημίχρονο (ειδικά φέτος και με Αστάνα και με Γιάνγκ Μπόϊς και με Αρόουκα). Η, κυρίως στο α΄ ημίχρονο. Αλλά έχω προσέξει ότι φέτος πολλά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδό του κρίνονται με γκολ στα τελευταία λεπτά-γκολ του ΑΠΟΕΛ: Και με τη Ρόζενμποργκ και με την Αστάνα και με τον Απόλλωνα και με τη Δόξα. Όλα αυτά εμένα μου λένε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει αντοχές και συγκέντρωση ως το τελευταίο λεπτό, αν θέλει να πάρει αυτό που θέλει…

• Σίγουρα είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να βγει πρώτος στον όμιλο του. Και για το γόητρο και για την ψυχολογία και για τα λεφτά (περίπου μισό εκ. Ευρώ είναι η διαφορά), αλλά και για τον αντίπαλο του στους 32, αν και μόνο τη Δευτέρα που γίνεται η κλήρωση θα μπορέσουμε κάπως να δώσουμε μία απάντηση αν βόλευε η πρώτη η, η δεύτερη θέση…

• Ο ΑΠΟΕΛ θεωρητικά μοιάζει να καίγεται περισσότερο, αν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία θα βάλει να παίξουν και τους προερχόμενους από τραυματισμό Καρλάο και Μιλάνοφ και τους Σωτηρίου (ο σκόρερ του) και Μοράϊς (ο αρχηγός του), που είναι στο όριο καρτών, όπως κι ο Μιλιβόγεβιτς. Όμως, όλα αυτά φαίνονται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

• Το δεδομένο είναι ότι ο πρωταθλητής Κύπρου έχει μία ισχυρή ομάδα, με πολλούς έμπειρους παίκτες. Από τη συνηθισμένη ενδεκάδα του, ο Σωτηρίου είναι 24, ο Εφρέμ 27 κι οι υπόλοιποι από 30 έως 34! Κι έχει πολλά ψηλά παιδιά. Με την απουσία δε των Μποτία και Μιλιβόγεβιτς νομίζω ότι ο Μπέντο πρέπει να κοιτάξει πολύ το θέμα των στημένων φάσεων απόψε. Κι εκεί δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ο Καμπιάσο η, ο Ρομαό. Χρειάζεται προσοχή. Όπως χρειάζεται να βοηθήσουν κι όσοι μπουν αλλαγές. Είτε είναι ο Τσόρι, είτε ο Μανθάτης, ο Ρομάο, όποιος κι αν είναι.

• Παρεμπιπτόντως, μετά το χατ τρικ του Μήτρογλου στις Βρυξέλλες πριν τρία και κάτι χρόνια, ένας παίκτης του Ολυμπιακού έχει βάλει εκτός έδρας στην Ευρώπη πάνω από ένα γκολ! Ο Σεμπά, που σκόραρε στην Αρόουκα και στην Αστάνα, φέτος.

• Και κάτι ακόμη: ενδιαφέρον έχει και ποιος θα φορέσει απόψε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ολυμπιακό! Με τον Μιλιβόγεβιτς και τον Μποτία στην Αθήνα και τον Τσόρι πιθανότατα στον πάγκο, ποιος θα είναι ο εκλεκτός; Βάσει παλαιότητας είναι οι Μπουχαλάκης και Φορτούνης, αλλά αν παίξει ο Καμπιάσο ίσως είναι αυτός η επιλογή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x