Κώστας Νικολακόπουλος

Τα λιγότερα γκολ του Φορτούνη σε σχέση με πέρσι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr για τον φετινό απολογισμό γκολ του Φορτούνη σε σχέση με την περσινή σεζόν.

• Με ένα γκολ του Φορτούνη λοιπόν ξεκλείδωσε το παιχνίδι στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός.

• Ο διεθνής άσος εκμεταλλεύθηκε την μαχητικότητα και το πείσμα του Σεμπά, που κέρδισε έτσι την κόντρα και ευρισκόμενος απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ είχε την ψυχραιμία να κάνει προσποίηση και μετά να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίκτυα. Θα μπορούσε να αφήσει-πασάρει την μπάλα και δίπλα του στον επίσης αμαρκάριστο Καρντόσο, αλλά έδειξε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και δικαιώθηκε.

• Ήταν το 6ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και 8ο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, αφού είχε σκοράρει και μία φορά στο Κύπελλο (στο 2-1 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι) και μία στο Γιουρόπα Λιγκ (Με τη Γιανγκ Μπόϊς στο 1-1 στο Καραϊσκάκη).

• Η αλήθεια είναι ότι δεν τα λες και πολλά τα 8 γκολ για τον Φορτούνη. Και για την κλάση του, αλλά και επειδή έχουμε να τα συγκρίνουμε με τα 22 που συνολικά έβαλε πέρσι (18 στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και δυο στην Ευρώπη).

• Ας το δούμε, όμως, και λίγο διαφορετικά. Π.χ. από τους παίκτες που παίζουν στη θέση του, ουδείς έχει σκοράρει περισσότερα γκολ. Ο Τόνσο του Ατρόμητου έχει κι αυτός οκτώ (δύο στο Κύπελλο), ο Μάνταλος εφτά κι ο Βασιλακάκης έξι.

• Αλλά κύρια μας ενδιαφέρει ο ίδιος ο Φόρτου. Και πράγματι, τα οκτώ γκολ φαίνονται λίγα σε σχέση με πέρσι, που έκλεισε τη σεζόν σχεδόν με τα τριπλάσια (22)!

• Όμως, υπάρχουν και κάποιες παράμετροι, που δεν μπορούμε να αγνοούμε, στην κρίση μας.

• Πρώτον, ότι ο Ολυμπιακός πέρσι ρόλαρε πολύ καλύτερα σαν ομάδα, έχοντας ένα προπονητή σε ολόκληρη τη σεζόν. Με συνέπεια, βέβαια, όλη η ομάδα να σκοράρει περισσότερο. Άρα κι ο Φορτούνης. Στο περσινό πρωτάθλημα, τέτοια αγωνιστική, ο Ολυμπιακός είχε 16 γκολ περισσότερα απ΄ όσα φέτος…

• Δεύτερον, ότι ο Ολυμπιακός πέρσι, τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο της σεζόν, έπαιρνε πέναλτι! Ο Φορτούνης τα εκτελούσε κι έτσι από τα 22 γκολ, τα οκτώ ήταν από πέναλτι. Άρα, μιλάμε για 14 γκολ χωρίς πέναλτι. Φέτος, ο Ολυμπιακός…απαγορεύεται να κερδίσει πέναλτι (!!!), όπερ σημαίνει ότι κανένα από τα γκολ του Φορτούνη δεν είναι από πέναλτι.

• Ας σκεφθούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμη να παίξει πέντε-έξι παιχνίδια. Άλλα δυο-τρία γκολ να βάλει ο Φορτούνης, φτάνει τα 10-11 κι η διαφορά σε σχέση με τα 14 περσινά χωρίς πέναλτι μάλλον δεν φαίνεται και δεν είναι και τόσο μεγάλη. Ιδίως σε συσχετισμό με τη διαφορά της εικόνας όλης της ομάδας, μετά από τέσσερις αλλαγές προπονητών…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x