Κώστας Νικολακόπουλος

Τα νούμερα λένε άλλη αλήθεια για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί να απαντήσει μέσα από το sport-fm.gr στο ερώτημα περί καλύτερης επίθεσης ή άμυνας του Ολυμπιακού!

• Λέμε λέμε όλοι για τα αμυντικά θέματα του Ολυμπιακού, αλλά οι αριθμοί δείχνουν μία άλλη αλήθεια-και μας κατευθύνουν στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητας επιθετικά!

• Προσέξτε: ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι στιγμής 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ας δούμε τις επιδόσεις του, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά, ώστε να επιχειρήσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

• Πρώτα αμυντικά: Από τα 21 αυτά παιχνίδια, στα 11 έχει κρατήσει πίσω το μηδέν! Και στα υπόλοιπα 10 έχει παθητικό από ένα γκολ σε κάθε ματς! Άρα, στα μισά παιχνίδια του δεν έχει φάει γκολ και σε κανένα από τα 21 του παιχνίδια δεν έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ! Το μηδέν παθητικό είναι και σε ματς ευρωπαϊκά (Γιάνγκ Μπόϊς κι Αρόουκα έξω) και σε ντέρμπι (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ) και σε άλλα δύσκολα ματς (Περιστέρι, Ν. Σμύρνη).

• Και τώρα επιθετικά: από τα 21 παιχνίδια του ο Ολυμπιακός στα πέντε δεν έχει σκοράρει και σε άλλα πέντε έχει βάλει από ένα γκολ ανά ματς. Άρα, στα μισά παιχνίδια του έχει είτε ένα, είτε κανένα γκολ. Και δεν έχει γκολ και στην Ευρώπη (με Μπερ Σεβά μέσα κι έξω κι ΑΠΟΕΛ μέσα) και στο πρωτάθλημα (με Λάρισα, Κέρκυρα). Όπως έχει σκοράρει από μία φορά και στην Ευρώπη (με Γιάνγκ Μπόϊς μέσα κι έξω και με Αρόουκα κι Αστάνα έξω), όπως και στο πρωτάθλημα (σε Περιστέρι).

• Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα μέσα από τους αριθμούς; Ο Ολυμπιακός στα μισά παιχνίδια του δεν τρώει γκολ η, μάξιμουμ τρώει ένα και επίσης στα μισά παιχνίδια του δεν βάζει γκολ η, βάζει μάξιμουμ ένα. Δεδομένα που καταδεικνύουν σαφέστατα μεγαλύτερα «θέματα» μπροστά κι όχι πίσω…

• Ασφαλώς στο ποδόσφαιρο υπάρχει κι ο παράγοντας «συγκυρίες». Είναι η τύχη, οι συμπτώσεις, είναι διάφορα που παίζουν ρόλο. Σε άλλα ματς θα μπορούσες εύκολα να πετύχεις περισσότερα γκολ και σε άλλα θα μπορούσες εύκολα να βάλεις περισσότερα γκολ.

• Όμως, σε αυτό το μεγάλο δείγμα των 21 αγώνων, σίγουρα «κάτι» μας λένε τα νούμερα. Και πρέπει να δεχθούμε ότι αν μη τι άλλο είναι άδικο η ζυγαριά να γέρνει προς τη μία πλευρά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x