Ειδήσεις

«Τα πάντα θα κριθούν στο χιαστί»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου, ο οποίος πρόσθεσε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM πως όλα θα κριθούν στο χιαστί ματς.

Ο παλιός άσος των παρκέ τόνισε πως το μεγάλο όπλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η δυνατή της άμυνα, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια και στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντρέα Τρινκιέρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Οικονόμου στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Η Εθνική είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Και στα δύο ματς το είδαμε αυτό. Έτσι είναι, η ομάδα που παίζει άμυνα, κερδίζει. Αν λείψει ο Σπανούλης, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις, αλλά μπορεί η ομάδα να βγει ακόμη πιο συγκεντρωμένη. Θα το δούμε στο ματς με την Τουρκία».

Για το αν θα επηρεάσει το γεγονός πως για τους Τούρκους το αυριανό ματς είναι δίχως αύριο:

«Έχουμε τόσο έμπειρους παίκτες με τελικούς στα πόδια τους, οπότε θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Ακόμη κι αν είναι το τελευταίο χαρτί της Τουρκίας αυτός ο αγώνας, δεν νομίζω να επηρεάσει τη δική μας ομάδα».

Για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα:

«Απαιτήσεις υπάρχουν, αλλά δεν είναι δυνατόν σε κάθε παιχνίδι να σκέφτονται τα παιδιά πως πάνε για μετάλλιο ή για την πρώτη θέση. Εκεί που μετρούν τα πάντα είναι στα χιαστί. Έχουμε συνηθίσει να λέμε ομάδαρα και αν κάτι στραβώσει στο χιαστί να τα γυρίζουμε. Η ομάδα είναι πολύ καλή, αυτό έχει σημασία».

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντρέα Τρινκιέρι:

«Μπορεί να κάνει τη διαχείριση προσωπικοτήτων, νομίζω πως το κάνει καλά. Ας τελειώσει το τουρνουά και όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Ποιος θα θυμάται πως η Εθνική με τον Τρινκιέρι παίζει καλά αν χαθεί το χιαστί και αποκλειστούμε»;

Για τη συνέχεια του τουρνουά:

«Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Εμένα εντύπωση μου έχει κάνει η δική μας Εθνική. Είδαμε και την Ισπανία, όμως έχει ξανασυμβεί να χάνει και να εμφανίζεται πιο δυνατή,. Δεν χωρούν προγνωστικά. Έχω βρεθεί σε τέτοια τουρνουά και καταλαβαίνω. Υπάρχουν πάντα πέντε παραδοσιακές δυνάμεις και μια-δυο που κάνουν την έκπληξη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x