sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα… παιδιά του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ

Πολλές γνώριμες φάτσες θα συναντήσει στην ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αφού θα σμίξει ξανά με ποδοσφαιριστές (που «εκτόξευσαν» την καριέρα τους μαζί του) και συνεργάτες με κοινό παρελθόν!

Κάτι παραπάνω από οικείο θα είναι το περιβάλλον της ΑΕΚ για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο νέος προπονητής των πρωταθλητών γνωρίζει αρκετά πρόσωπα από το υπάρχον ρόστερ και τιμ της Ένωσης, κάτι που θα κάνει πιο εύκολο το έργο του, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό και μέχρι να βρει τα «πατήματά» του.

Μάλιστα, έχει... σημαδέψει την καριέρα των περισσότερων από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει κοινό παρελθόν!

Στο υλικό των κιτρινόμαυρων, λοιπόν, υπάρχουν δύο πρώην πράσινοι ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Νίκλας Χουλτ και Βίκτωρα Κλωναρίδη. Υπό τις οδηγίες του Εβρίτη κόουτς, ο Σουηδός μπακ μετετράπη σε «κολώνα» του αριστερού άκρου του τριφυλλιού, ενώ ο ομογενής επιθετικός έκανε το καλύτερο μισό της καριέρας του (2016-2017) όταν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ κατέγραψε 20 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Κλωναρίδης δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο ίσως πλέον τα πάντα αλλάξουν...

inner

Ο Ουζουνίδης γνωρίζει πολύ καλά και τον Πέτρο Μάνταλο. Αυτός ήταν που σε νεαρή ηλικία, τη διετία 2011-2013, του έδωσε ρόλο στην Ξάνθη και ουσιαστικά τον καθιέρωσε, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και λίγο αργότερα να έρθει η μεγάλη μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Ένα άλλο γνώριμο πρόσωπο είναι και ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος στα «χέρια» του 49χρονου τεχνικού έκανε... παπάδες και την εκτόξευσή του. Οι δυο τους συνεργάστηκαν το 2015-2016 στον Πανιώνιο (έχοντας πάει στους Νεοσμυρνιώτες τον χειμώνα του 2015) και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα με 11 γκολ και 8 ασίστ, επιδόσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει η μεταγραφή στην Ένωση.

Στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2013 ο Ουζουνίδης είχε συνεργαστεί με τον τότε 19χρονο Γιώργο Γιακουμάκη στον Πλατανιά, με τον Έλληνα προπονητή να δίνει την ευκαιρία στον πιτσιρικά να παίξει για πρώτη φορά βασικός στη Σούπερ Λίγκα (στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στις 25 Αυγούστου).

inner

Τα στελέχη και το τεχνικό τιμ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ανταμώσει και με άλλα πρόσωπα, με τα οποία έχει δουλέψει στο παρελθόν (ξέχωρα από το «προσωπικό» του τιμ που τον ακολούθησε φυσιολογικά στην ΑΕΚ). Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο νυν τεχνικός διευθυντής των κιτρινόμαυρων είχε το ίδιο πόστο για μερικούς μήνες και στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2016-2017, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ουζουνίδη. Ο επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης της ΑΕΚ, Χρήστος Καρβουνίδης και ο εργοφυσιολόγος, Γιάννης Κωτσής, εργάζονταν μέχρι το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, έχοντας άρτια συνεργασία με τον Εβρίτη τεχνικό, ο οποίος τέλος θα συναντήσει εκ νέου τον Ανδρέα Λαγωνικάκη, ο οποίος ενσωματώθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ κι ενώ τη φετινή χρονιά ήταν μέλος του τριφυλλιού (όχι στις ακαδημίες του).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x