Stoiximan Super League

Τα πολλαπλά κέρδη της ανατροπής

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη «σούπερ» ανατροπή του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο.

Η «άγρια ομορφιά» του ποδοσφαίρου έκανε ξανά την εμφάνισή της χθες στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Τη στιγμή που ο Μπουμάλ σκοράρει, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τα χαμόγελα για ένα μεγάλο «διπλό» περισσεύουν. Την ίδια ώρα, στους Αμπελόκηπους, το Γκύζη και τα άλλα Παναθηναϊκά στέκια, η μουρμούρα και η απογοήτευσή έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ελα, όμως, που είναι τέτοια η φύση αυτού του αθλήματος που συμβαίνουν τα απίστευτα μέχρι να σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής.

Ετσι έγινε και χθες. Οσα δεν είδαμε σε 85 λεπτά, τα είδαμε σε 10, με τρία γκολ και μια μεγάλη ανατροπή για το «τριφύλλι». Μια ανατροπή που έχει πολλαπλά κέρδη, ενόψει της συνέχειας για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Νούμερο ένα κέρδος, η ψυχολογία. Πάντα μια τέτοια νίκη ανεβάζει το ηθικό της ομάδας, ενόψει της συνέχειας. Με το πρώτο «τρίποντο» να έρχεται στις καθυστερήσεις και μάλιστα με τέτοιον τρόπο, οι «πράσινοι» αγοράζουν ηρεμία, ενόψει της συνέχειας, έχοντας, μάλιστα, μπροστά τους και τη διακοπή του πρωταθλήματος. Φανταστείτε να πήγαιναν σ’ αυτήν, έχοντας δυο «γκέλες» σε ισάριθμα ματς στη Super League.

Δεύτερο κέρδος, οι Ατζαγκούν και Πέτριτς. Οι σκόρερ, δηλαδή. Ο πρώτος είχε χάσει αρκετά, θεωρητικά εύκολα γκολ, το τελευταίο διάστημα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ματς με τη Μίντιλαντ στη Δανία. Η… ρετσινιά του «χασογκόλη» φεύγει με το χθεσινό του τέρμα στη Λεωφόρο. Οσον αφορά στον Κροάτη, ο οποίος ναι είναι αργός, δεν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά είναι και… άλλη κλάση, το γκολ μπορεί να τον κάνει να παίρνει μπρος, σε μια εποχή την οποία το «τριφύλλι» τον έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Τρίτο κέρδος, η μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Δεν είναι λίγο να τρέχεις μέχρι το τελευταίο λεπτό για να σώσεις μια παρτίδα σχεδόν χαμένη και εν τέλει να τα καταφέρνεις. Όταν θες να λέγεσαι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, οφείλεις να μην τα παρατάς ποτέ και να παίρνεις αποτελέσματα ακόμη και στην κακή σου μέρα. Αυτό έγινε χθες…

Θα πρέπει, φυσικά, να προβληματίζει τους «πράσινους» η έλλειψη φρεσκάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ισως να είναι η κούραση από τα πολλά μαζεμένα ματς, ίσως και η αρχή της σεζόν. Όπως και να’ χει, και στα δυο ματς του πρωταθλήματος παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο. Όπως, επίσης, και το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή φορά, οι παίκτες του «τριφυλλιού» κάνουν ένα κακό πρώτο ημίχρονο, πετώντας στα «σκουπίδια» 45 λεπτά.

Απαντες στο «πράσινο στρατόπεδο» πρέπει να διδαχτούν πολλά από το χθεσινό ματς, προκειμένου να έρθει σιγά σιγά η απαιτούμενη βελτίωση. Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μια καλή ευκαιρία για… φόρτιση των μπαταριών και δουλειά σε συγκεκριμένους τομείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x