Επικαιρότητα

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου για την Καταλονία: Ωμή βία, κυβέρνηση-καταστολή 1-0

Στη χρήση βίας και στους εκατοντάδες τραυματίες επικεντρώνονται τα διεθνή ΜΜΕ που προβληματίζονται για την επόμενη ημέρα στην ΕΕ

Στη βία που ασκήθηκε κατά των Καταλανών ψηφοφόρων από την ισπανική αστυνομία εστιάζουν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου για το δημοψήφισμα που κατέληξε με συντριπτική επικράτηση του «ναι» στην ανεξαρτησία με ποσοστό 90%.

Η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia χρησιμοποιεί ένα πιο ποδοσφαιρικό όρο για να σχολιάσει όσα συνέβησαν γράφοντας στον τίτλο «κυβέρνηση-καταστολή 1-0» τονίζοντας με τον τρόπο αυτό το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για να εκφράσουν την επιθυμία τους.

Για «πραξικόπημα» κάνει λόγο από την πλευρά της η γαλλική εφημερίδα Liberation με τους Times να επιλέγουν να σχολιάσουν το διχασμό στην Ισπανία όπως εκφράστηκε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Για κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιλά η εφημερίδα Telegraph επιλέγοντας να εστιάσει στην επόμενη ημέρα για την Ευρώπη μετά την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

«Ωμή βία» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Metro με τον Guardian και τους Finacial Times να επικεντρώνονται στους εκατοντάδες τραυματίες, οι οποίοι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό φτάνουν τους 844.














Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x