MOTO GP

Τα στατιστικά πριν το Γκραν Πρι της Αραγονίας

Τα στατιστικά και οι αριθμοί πριν το 14ο γκραν πρι της χρονιάς που διεξάγεται στην πίστα της Αραγονίας.

Το MotoGp συνεχίζεται στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Αραγονία. Η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά το 2010. Είναι η έκτη ισπανική πίστα στην οποία γίνεται Γκραν Πρι μετά τις Χερέθ, Καταλονία, Μόντζουιχ, Χαράμα και Βαλένθια.

Νικητής το 2010 ήταν ο Κέισι Στόνερ με Ducati ενώ ακολούθησαν τρεις νίκες της Honda με Στόνερ, Πεδρόσα και Μαρκέζ. Τα δύο τελευταία χρόνια επικράτησε ο Χόρχε Λορένθο με Yamaha.

Στους 18 αγώνες που έχουν διεξαχθεί για τις τρεις κατηγορίες του Motogp, οι Ισπανοί έχουν κυριαρχήσει με 13 νίκες. Μόνο ο Στόνερ στη μεγάλη κατηγορία (2010 & ’11), ο Αντρέα Ιανόνε (Moto2, 2010), ο Ρομάνο Φενάτι (Moto3, 2014) και ο Μιγκέλ Ολιβέιρα (Moto3, 2015) έχουν καταφέρει να σπάσουν την ισπανική κυριαρχία.

Η νίκη του Στόνερ το 2010, η τρίτη θέση του Νίκι Χέιντεν την ίδια χρονιά και η τρίτη του Καλ Κράτσλοου το 2014 είναι οι τρεις φορές που η Ducati κατάφερε να ανέβουν στο βάθρο των νικητών.

Καλύτερο αποτέλεσμα για τη Suzuki είναι η έκτη θέση με τους Αλβάρο Μπαουτίστα (2011) και Μάβερικ Βινιάλες (2015).

Η πίστα της Αραγονίας είναι μια από τις 5 του παγκοσμίου πρωταθλήματος που δεν ακολουθούν τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Ο Μαρκέζ δεν έχει κερδίσει στους τελευταίους έξι αγώνες επί ισπανικού εδάφους. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία που για τέσσερα συνεχόμενα γκραν πρι δεν έχει πάρει μία από τις δυο πρώτες θέσεις.

Η συγκεκριμένη πίστα είναι μία από τις τρεις στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Όστιν Τέξας & Ρεντ Μπουλ Ρινγκ στην Αυστρία οι άλλες δύο) που ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν έχει πανηγυρίσει τη νίκη.

Επιμέλεια: Άγγελος Δημητριάδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x