sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα συν και τα πλην μιας ενδεχόμενης προσθήκης του Μασούντ στην ΑΕΚ

Τις τελευταίες ώρες το όνομα του ακούγεται στην πιάτσα των ατζέντηδων για την ΑΕΚ. To sport-fm.gr προσπαθεί να βάλει στη ζυγαριά μια ενδεχόμενη προσθήκη του στην Ένωση.

Η ΑΕΚ ψάχνει για έναν πλέι-μέικερ, με δεδομένη την απώλεια του Πέτρου Μάνταλου. Μια λύση που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες, είναι αυτή του Σοτζαεϊ Μασούντ μετά κι από όσα συνέβησαν στον Πανιώνιο, με την τιμωρία του για έναν μήνα.

Μια φημολογία που έτσι κι αλλιώς υπήρχε, εντάθηκε μετά τις εξελίξεις στον Ιστορικό και βέβαια η κουβέντα για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει ή όχι έχει ανάψει για τα καλά.

Του Κώστα Μιαούλη

Σαφώς και για να προχωρήσει οτιδήποτε, με τον Ιρανό, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Πανιώνιο. Η Ένωση είναι ξεκάθαρο πως θα κάνει κίνηση μόνο σε ενδεχόμενο που θα λυνόταν το συμβόλαιο του με τους Νεοσμυρνιώτες. Αν βάλουμε στη ζυγαριά τα συν και τα πλην μιας ενδεχόμενης προσθήκης του Μασούντ στην Ένωση τι πρόσημο θα βάζαμε στο τέλος της κουβέντας; Το sport-fm.gr προσπαθεί να ζυγίσει την κατάσταση για τέτοια ενδεχόμενη επιλογή.

Τα συν

• Ο Μασούντ αποτελεί έναν παίκτη με τεχνικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Έχει σαν δυνατό του σημείο το κάθετο παιχνίδι και θα μπορούσε να δώσει βοήθεια και τροφοδότηση στους επιθετικούς της Ένωσης, αν βρεθεί σε καλή κατάσταση.

• Η ΑΕΚ έχει αρκετούς εκτελεστές στημένων φάσεων, αλλά ένας ακόμα πάντοτε είναι χρήσιμος. Ειδικά οι εκτελέσεις φάουλ του με πολλά φάλτσα μέσα στην περιοχή θα μπορούσαν να γίνουν επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του Μανόλο Χιμένεθ.

• Τα ηγετικά χαρακτηριστικά του, του προσδίδουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης που θέλει να παίρνει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι, προσπαθώντας να παίξει κάθετα. Ένας τομέας στον οποίο είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ πονάει, πολύ περισσότερο τώρα, που της λείπει ο Μάνταλος.

• Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον επιχείρημα για πιθανή απόκτηση του Ιρανού, πέραν του οικονομικού, αν η ΑΕΚ τον πάρει ελεύθερο, αποτελεί και το γεγονός πως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής μιας και γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα.

• Ο Μασούντ και κίνητρο θα έχει για να παίξει καλά και να είναι ήρεμος στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αφού σίγουρα θα θέλει να κερδίσει ξανά την θέση του στην Εθνική Ιράν. Η ΑΕΚ του προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, με περισσότερες ευνοϊκές προϋποθέσεις απ’ όσο ο Πανιώνιος για να το καταφέρει αυτό.

• Για την ΑΕΚ αποτελεί μια λύση που μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμη προοπτική μόνον και δεν υπάρχει περίπτωση μακράς δέσμευσης. Η Ένωση, θα χρειαστεί, αν χρειαστεί τον Μασούντ γι’ αυτό το δεύτερο πεντάμηνο και θα υπήρχε δέσμευση για κάτι περισσότερο από ένα εξάμηνο συμβόλαιο. Μια βολική λύση και για δύο μεριές.

Τα μείον

• Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όλων και ίσως βαραίνει περισσότερο από κάθε τι άλλο, είναι το γεγονός πως σε αποδυτήρια που ήδη έχουν έντονους χαρακτήρες, θα προστεθεί ακόμα ένας. Ο Μασούντ άλλωστε βρίσκεται σε μια ηλικία που δύσκολα μπορεί ν’ αλλάξει συνήθειες και θα είναι μια κίνηση υψηλότατου ρίσκου σε αυτόν τον τομέα.

• Ο Μασούντ θα πρέπει να πάρει την μπάλα σε σημείο που να μπορεί να οργανώσει πιο εύκολα το παιχνίδι. Όχι πως δεν μπορεί να πάει πιο πίσω να κουβαλήσει την μπάλα, αλλά απέναντι σε ομάδες που περιμένουν συνήθως, θα είναι πιο συνετό να πάρει την μπάλα στο μισό του αντιπάλου για να κάνει παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τρέξει την μπάλα, όπως ο Μάνταλος.

• Είναι γνωστό πως του αρέσει να κρατάει πολύ την μπάλα και είναι δεδομένο πως με αρκετούς ποδοσφαιριστές της Ένωσης να έχουν αυτή τη συνήθεια, η ταχύτητα της ανάπτυξης μπορεί να επιβραδυνθεί κι άλλο για την ΑΕΚ. Θα είναι δύσκολη μια τέτοια συνύπαρξη ποδοσφαιρικών χαρακτήρων, με έναν ακόμα παίκτη που έχει ιδιαιτερότητες.

• Η ΑΕΚ έχει ήδη αρκετό κόσμο σε αυτόν τον χώρο και είναι εξαιρετικά πιθανό η απόκτηση ενός ακόμα παίκτη που ξέρει να παίζει κυρίως πίσω από τον επιθετικό θα δημιουργήσει μποτιλιάρισμα στις επιλογές που θα έχει ο Μανόλο Χιμένεθ στη διάθεση του.

• Σίγουρα θα είναι δύσκολο και το γεγονός της διαχείρισης του σε περίπτωση που δεν αγωνίζεται. Ένας παίκτης που θα έχει αυτόν τον καιρό πολύ μεγάλη θέληση για να παίξει, αλλά είναι και πολύ ισχυρός χαρακτήρας, είναι λογικό πως μπορεί να δημιουργήσει θέμα, σε περίπτωση που δεν βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή.

Σαν καταληκτικό συμπέρασμα, μπορεί να βρει κανείς θετικά και αρνητικά για να προχωρήσει μια τέτοια περίπτωση ή όχι. Σίγουρα απ’ όλα τα παραπάνω στοιχεία, είτε από τα θετικά, είτε από τα αρνητικά, βαραίνει περισσότερο το γεγονός πως ένας ακόμα εκρηκτικός χαρακτήρας πιθανώς να περιπλέξει την κατάσταση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Από την άλλη αν η Ένωση θέλει μια περίπτωση που να μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα και χωρίς μακροχρόνια δέσμευση για να καλύψει κάπως το κενό του Μάνταλου, χωρίς να σπαταλήσει και χρήμα, αυτή του Μασούντ, μπορεί να μοιάζει, αν όχι ιδανική, τουλάχιστον βολική για την ΑΕΚ με καλές πιθανότητες, καθαρά ποδοσφαιρικά να πιάσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x