Stoiximan Super League

Τα θετικά για τον Παναθηναϊκό

Με ήττα από τη Νόριτς ολοκλήρωσε τα φιλικά του παιχνίδια ο Παναθηναϊκός, αλλά το sport-fm.gr στέκεται σε αυτά που έχει πετύχει ήδη η ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

Άρχισε να «δένει»

Από τη στιγμή που τρία βασικά «γρανάζια» οι Μπεργκ, Σίλντεφελντ και Αμπείντ δεν έχουν κλείσει καν δύο εβδομάδες στην ομάδα, ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί χρόνο. Στα παιχνίδια με τη Λάτσιο και τη Νόριτς οι πράσινοι έδειξαν ότι αποκτούν στοιχεία ομάδας, σε σύγκριση με τα προηγούμενα φιλικά. Οι παίκτες γνωρίζονται πλέον μεταξύ τους, μαθαίνουν ο ένας τις κινήσεις των άλλου και το παιχνίδι γίνεται πιο απλό.

Υπάρχει «κορμός»

Πρώτο βασικό ζητούμενο για τον Αναστασίου και τους συνεργάτες του ήταν να χτιστεί από το μηδέν η ενδεκάδα. Πλέον, ο Καπίνο είναι το νούμερο ένα, με τον Σίλντεφελντ μπροστά του να είναι ο ηγέτης της άμυνας. Νάνο αριστερά, Μαρινάκης δεξιά κερδίζουν θέση στα άκρα και οι Μέντες, Ζέκα, Αμπείντ έχουν το μεγάλο βάρος στην μεσαία γραμμή. Στην επίθεση ο Μπεργκ αν και ανέτοιμος είναι ο μοναδικός φορ, ενώ οι Καρέλης και Ντίνας δείχνουν ότι θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία και μέχρι να είναι έτοιμος ο Μαυρίας θα βρίσκονται σταθερά στην ενδεκάδα.

Στον σωστό δρόμο

Μπορεί η ομάδα μέχρι τώρα να μην βγάζει την εικόνα που θέλουν οι φίλοι του τριφυλλιού, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι αγωνιστικά βαδίζει σε σωστό μονοπάτι. Για την εποχή που βρισκόμαστε οι πράσινοι έχουν καλή κυκλοφορία, παίζουν αρκετά με τη μία και κάνουν κίνηση στον χώρο χωρίς την μπάλα. Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά μη ξεχνάμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα παίζει με τη Νόριτς και τη Λάτσιο, αλλά με πολύ υποδεέστερες ομάδες.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν

Όσο σημαντικό είναι το τακτικό-τεχνικό κομμάτι σε μια ομάδα, άλλο τόσο είναι το «κλίμα» στα αποδυτήρια. Σε αυτό τον τομέα είναι ξεκάθαρο ότι πονούσε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, όπου έμπλεξε με μυστήριους χαρακτήρες προπονητών, όπως ο Φερέιρα και ο Φάμπρι. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Αναστασίου, ο Βονόρτας και το υπόλοιπο τιμ κερδίζουν αυτό το στοίχημα. Είναι απλό, όσο καλή φυσική κατάσταση και να έχει ο παίκτης, είναι διαφορετικό να παίζει και για τον προπονητή του, από το να μην… παίζει ώστε να τον εκθέσει, κάτι που έχουμε δει επανειλημμένα στους πράσινους και όχι μόνο.

Τα συμπεράσματα

Με τα υπάρχοντα δεδομένα όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει μια σοβαρή ομάδα, που λογικά δεν θα αντιμετωπίσει τα περσινά και θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Όμως αν σε αυτό το σύνολο προστεθούν ακόμη 2-3 παίκτες ενδεκάδας τότε μπορεί και να αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Σε όλα αυτά προσθέστε την φετινή έδρα του Παναθηναϊκού που θα είναι η Λεωφόρος και όχι το παγωμένο ΟΑΚΑ, αλλά και την συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x