Επικαιρότητα

Τα… τιτιβίσματα του βομβιστή της Βοστόνης

Φανατικός τουιτεράς ήταν ο 19χρονος Τζοκάρ Τσαρνάεφ. Διαβάστε τα… τιτιβίσματα του τρομοκράτη, πριν αλλά και μετά τις βόμβες που συγκλόνισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 19χρονος –Τσετσένος στην καταγωγή- Τζοκάρ Τσαρνάεφ σαν κλασσικός νέος, ήταν «κολλημένος» με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το αγαπημένο του, ήταν το twitter. Ο βομβιστής της Βοστόνης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση από τα πυρά των αστυνομικών, την μέρα που έβαλε βόμβα στο κέντρο της πόλης που ζούσε επί μία δεκαετία, έγραψε στο twitter: ««Δεν υπάρχει αγάπη στο κέντρο της πόλης, άνθρωποι μείνετε ασφαλείς».

Το βράδυ, μετά τις εκρήξεις και την είδηση που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο 19χρονος έγραψε: «Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά μένουν σιωπηλοί, και υπάρχουν άνθρωποι που λένε την αλήθεια, αλλά δεν τους ακούμε επειδή αποτελούν μειονότητα».

Αργότερα, παρά τα κυνηγητά της αστυνομίας, το τιτίβισμά του ήταν πιο… σιβυλλικό. «Σήμερα όλοι προσπαθούν να μιλήσουν, προσπαθούν κάτι να πουν, αλλά τίποτα δεν βγαίνει από τα χείλη τους. Απλώς ένα μάτσο ασυναρτησίες». Και στην συνέχεια, σχολίασε ανάρτηση ενός άλλου χρήστη του διαδικτύου που είχε ανεβάσει φωτογραφία μιας νεκρής από την επίθεση με τον φίλο της σκυμμένο από πάνω λέγοντας: «Ψεύτικη ιστορία»(ήταν όντως φωτομοντάζ).

Την Τετάρτη, ο 19χρονος ξαναχτύπησε γράφοντας: «Είμαι τύπος αστρεσάριστος» ενώ το τελευταίο τιτίβισμα πριν την αιματηρή συμπλοκή του με τις αστυνομικές δυνάμεις, ήταν retweet στον μούφτη Ισμαήλ Μεν, τον «μουσουλμάνο λόγιο» κατά τον Τσαρνάεφ, γράφοντας του: «Η στάση σας μπορεί να αναδείξει την ομορφιά σας ανεξάρτητα από το πόσο εμφανίσιμος είστε, ή μπορεί να ενισχύσει την ομορφιά σας, καθιστώντας σας αξιολάτρευτο».

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x