Κώστας Μιαούλης

Τα ζητούμενα για την ΑΕΚ στο ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ που κέρδισε χρόνο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για όσα θα πρέπει να βγάλει η «Ένωση» στο γήπεδο κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και για την αγχώδη, όσο και σημαντική πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Η «Ένωση» θέλει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Το να κάτσω να τους απαριθμήσω και να τους καταγράψω θαρρώ πως είναι περιττό. Και σε άλλες περιπτώσεις ήθελε να πράξει η ΑΕΚ κάτι ανάλογο, σε σημεία μάλιστα που δεν βρισκόταν μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου. Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που θα πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα η ομάδα του Πογέτ, για ν’ αυξήσει τις πιθανότητες της, ώστε να πάρει τη νίκη μπροστά στο κοινό της. Άλλωστε θα είναι ένα μεγάλο παράσημο, το να μπορέσει να νικήσει τον μέχρι τώρα αήττητο Ολυμπιακό. Αυτός ο λόγος είναι αρκετός.

Για να έχει τύχη η ΑΕΚ σε αυτό το ματς, θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και ψύχραιμη. Όπως μας έδειξε το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, το να ασχολείσαι μονίμως με παράγοντες, όπως το πώς θα παίξει ο διαιτητής, τι θα σφυρίξει, τι θα κάνει, πως θα αντιμετωπίσει, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προσπάθεια σου. Θ’ αποτελέσει τεράστιο ξενέρωμα, το να δουν οι «Ενωσίτες» μια εμφάνιση όπως στο Περιστέρι, χωρίς μάλιστα να υπάρχει λόγος για διαμαρτυρίες. Γι’ αυτό και ο παράγων διαιτησία, όσο κι αν όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται, θα πρέπει να βγει από το μυαλό των παικτών.

Το άλλο σημείο, που θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ, είναι πως όσο περισσότερο θα είναι μέσα στο παιχνίδι, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες της, να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Σε καμία στιγμή, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, θα πρέπει να πέφτουν κορμιά σε κάθε μπάλα. Χρειάζεται τεράστια συγκέντρωση, ειδικά από την άμυνα. Ο Πογέτ δεν πρόκειται να προσεγγίσει το ματς με αφέλεια, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όπως είναι 100% εξακριβωμένο, πώς η ΑΕΚ του Ουρουγουανού, ακόμα και αν έχασε στο Περιστέρι, δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του πρώτου γύρου. Με εκείνη την ΑΕΚ που πήγε στο Φάληρο, δίχως να έχει στην ενδεκάδα της τον Βάργκας, που είχε μείνει εκτός 18άδας. Εκείνη ήταν μια ομάδα που αναζητούσε ταυτότητα.

Αυτό που με κάνει να αισιοδοξώ, είναι η διάθεση που δείχνουν όλοι. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα, είναι πέρα από την απόδοση του και η προσωπικότητα που δείχνει αυτοθυσία και αυταπάρνηση, όπως και ο Σιμόες. Όλα τα παιδιά, δίνουν το κάτι παραπάνω, ώστε να βρίσκονται στη διάθεση της ομάδας. Όμως οι δύο Πορτογάλοι είναι πραγματικά ξεχωριστοί.


Δύο λόγια και για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά. Ο Πανιώνιος δεν αστειευόταν ούτε στην Τούμπα. Αν στις δύο μεγάλες φάσεις για τους Νεοσμυρνιώτες, βρισκόταν ικανότερος παίκτης στα τελειώματα, ο Δικέφαλος του Βορρά, θα είχε περιπέτειες. Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς, μετά από μία δύσκολη διαδικασία και γενικά, ύστερα από ένα διάστημα με πολλή γκρίνια και μπόλικες άσχημες στιγμές.

Βέβαια τα προβλήματα, είναι εκεί για τον Τούντορ και περιμένουν λύση. Ο ΠΑΟΚ σκοράρει με το σταγονόμετρο, το κάθετο παιχνίδι του είναι από περιορισμένο ως ανύπαρκτο και ακόμα περιμένει από τα ατού κάποια στιγμή, στιγμιαίας έμπνευσης, όπως αυτή του Πέλκα, στο πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη για να σκοράρει. Όπως και να ‘χει αποτελεί ανακούφιση πάντως για τον Ιβάν Σαββίδη, αυτή η πρόκριση, ενώ και ο Τούντορ κερδίζει χρόνο, ελπίζοντας πως στα ημιτελικά, θα επιστρέψουν και κάμποσοι από αυτούς που λείπουν.

Από την άλλη ο Πανιώνιος, θεωρώ πως θα έπρεπε να έχει κυνηγήσει τη νίκη εδώ, από τη στιγμή που είχε ισοφαρίσει στο πρώτο μέρος, στον πρώτο αγώνα. Αμφότερες οι ομάδες, το δεύτερο ημιχρονο στη Νέα Σμύρνη, σχεδόν δεν το έπαιξαν, αφήνοντας τα πάντα για τη ρεβάνς. Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν τις καλύτερες στιγμές και αξίζουν για μια ακόμα φορά, πολλά μπράβο στον Ουζουνίδη, που παρά τις αναγκαστικές πωλήσεις, που ήταν κομβικές για την επιβίωση του Πανιωνίου, συνεχίζει να παρουσιάζει ένα συμπαγές σύνολο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x