Παράξενα

Ταξίδεψε 6.000 μίλια για χάρη του... Football Manager

Ταξίδι έξι χιλιάδων μιλίων για χάρη της Ράνκορν, που αγωνίζεται στην 9η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έκανε ένας Κινέζος που δηλώνει τρελαμένος με το «Football Manager».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αγάπη ενός ανθρώπου για ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι προσομοίωσης προπονητικής ποδοσφαίρου, όταν με αυτό έχει περάσει ατελείωτες ώρες μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή;

Η περίπτωση του Χουανγκ Γουενμπίν έχει ξεπεράσει όλα τα μήκη και τα πλάτη του γεωγραφικού χάρτη, καθώς έκανε ταξίδι για χάρη μιας άσημης αγγλικής ομάδας.

Με αυτήν, ως... προπονητής στο video-game, έζησε ιστορικές στιγμές, κατακτώντας τίτλους στο «Championship Manager 2001-2002», τον προάγγελο του σημερινού «FM».



Συγκεριμένα ο Κινέζος, είχε ξεκινήσει το 2002 ένα παιχνίδι με την Ράνκορν, που τότε αγωνιζόταν στην Κόνφερανς, την ανέβασε μέχρι την Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρουντ φαν Νίστελρόι, Ρόι Κιν, Στίβεν Τζέραρντ και όχι μόνο, κατακτώντας παράλληλα πολλούς τίτλους.





Τα τρομερά επιτεύγματα που πέτυχε με το ερασιτεχνικό σωματείο, τον παρακίνησαν δεκαπέντε χρόνια μετά, να πραγματοποιήσει ίσως μια από τις μεγαλύτερες «τρέλες» που θα μπορούσε να κάνει κάποιος... Να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι-προσκύνημα στο γήπεδο της ομάδας, με την οποία έγραψε «λαμπρές σελίδες» στην ιστορία της, έστω και σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο Γουενμπίν λοιπόν, στο πλαίσιο ενός road trip 12.000 μιλίων επισκέφτηκε την Ράνκορν Λίνετς, όπως ονομάζεται η ομάδα πλέον, καθώς το 2006 άλλαξε το όνομά της, εξαιτίας οικονομικής κατάρρευσης του συλλόγου. Γνώρισε τον ιδιοκτήτη της και αγόρασε πράγματα από την μπουτίκ της.




Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x