Επικαιρότητα

Ταλαιπωρία στο Μετρό λόγω συρμού που ακινητοποιήθηκε

Άμεση η κινητοποίηση των υπευθύνων, δεν κινδύνεψαν οι επιβάτες

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε συρμό του Μετρό στην Αθήνα, όταν το τρένο ακινητοποιήθηκε ενώ κινούνταν ανάμεσα στους σταθμούς «Αττική» και «Σεπόλια».

Σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο μετρό Αντώνη Σταματόπουλο, η κινητοποίηση ήταν άμεση, ενώ παρά τη δεδομένη ταλαιπωρία των επιβατών που παρέμειναν για αρκετή ώρα μέσα στο συρμό, διέψευσε τα περί πανικού και τρόμου που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα φώτα στα τούνελ μεταξύ των σταθμών δεν σβήνουν ποτέ και επισημαίνουν ότι ο φωτισμός ήταν αρκετός και επαρκής για να μπορεί να εκκενωθεί ο συρμός με ασφάλεια.

Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του μετρό, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και δεν κινδύνεψε κανένας επιβάτης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, σε περίπτωση ακινητοποίησης ενός τρένου ακολουθεί άλλος συρμός με τον οποίο συνδέουν τον από μηχανική βλάβη ακινητοποιημένο συρμό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της καθυστέρησης. Οι υπεύθυνοι του μετρό τονίζουν ότι ακολούθησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας και το πρωτόκολλο για να κατεβάσουν με ασφάλεια τους επιβάτες, τους οποίους και οδήγησαν από τον ειδικό διάδρομο στη στάση «Αττική».

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x