Κώστας Νικολακόπουλος

Τελευταία ευκαιρία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr γιατί απόψε είναι «τελευταία ευκαιρία» η, «πέταξε το πουλάκι» για τον Ολυμπιακό κι όχι μόνο!

• Ο πολύς κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, αλλά ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου να διεκδικήσει την 13η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

• Ήδη αυτή την στιγμή η Ελλάδα είναι πίσω από την 13η Τσεχία. Κι είναι πίσω 2,025 βαθμούς. Διότι η Σπάρτα, που μετέχει κι αυτή στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, κέρδισε 1-0 στην Πράγα τη ρώσικη Κράσνονταρ, ενώ ο Ολυμπιακός με το ίδιο σκορ έχασε από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες.

• Η 13η θέση μπορεί να μην είναι σίγουρα προνομιούχος όσο η 12η, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχος. Να θυμίσω ότι τόσα χρόνια ο πρωταθλητής Ελλάδας παίρνει μέρος απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ακριβώς γιατί η Ελλάδα ήταν στην 12η θέση της κατάταξης. Με την 13η θέση δεν υπάρχει αυτή η σιγουριά, ωστόσο υπό κάποιες συνθήκες, όχι παράλογες, μπορεί να λειτουργήσει κι αυτή ως 12η θέση.

• Πλέον όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό! Παίζει απόψε και για την Ελλάδα και για τον εαυτό του! Αν περάσει τους Βέλγους, όχι μόνο θα συνεχίσει ο ίδιος στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και θα παραμείνει ζωντανή η Ελλάδα στη μάχη για την 13η θέση με την Τσεχία, ακόμη κι αν η Σπάρτα ξεπεράσει την Κράσνονταρ. Διαφορετικά, το πουλάκι πέταξε.

• Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, όχι από την επόμενη σεζόν, αλλά από τη μεθεπόμενη, ο όποιος πρωταθλητής Ελλάδας, θα έχει μόνο ένα και μοναδικό τρόπο για να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: θα πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους, ένα τον Ιούλιο κι ένα τον Αύγουστο.

• Να υπενθυμίσω ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την επόμενη σεζόν, αλλά ειδικά γι΄αυτήν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ο πρωταθλητής Ελλάδας, δηλαδή ο Ολυμπιακός, να γλιτώσει τα προκριματικά. Αλλά από το 2017, τέλος! Ούτε 1% δεν θα είναι οι πιθανότητες αποφυγής προκριματικών.

• Άρα, όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, απόψε κρίνονται πάρα πολλά για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού ενόψει του 2017! Περνάει ο Ολυμπιακός; Μένει ζωντανός όχι μόνο για τους 16 του φετινού Γιουρόπα, αλλά και για ακόμη πιο σοβαρά πράγματα, το Τσάμπιονς Λιγκ, στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x