Επικαιρότητα

Τελευταίο σπριντ για συμφωνία ή σύγκρουση – Καθοριστικό το Eurogroup της 9ης Μαΐου

Στον τελικό γύρο του παιχνιδιού για να κλείσει το μέτωπο της αξιολόγησης μπαίνει η κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να μη συρθεί σε περιπέτειες και στο Εurogroup της 9ης Μαΐου να βγει «λευκός καπνός».

Στον τελικό γύρο του παιχνιδιού για να κλείσει το μέτωπο της αξιολόγησης μπαίνει η κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να μη συρθεί σε περιπέτειες και στο Εurogroup της 9ης Μαΐου να βγει «λευκός καπνός».

Διαθέσιμος χρόνος επί της ουσίας δεν υπάρχει, τα κρατικά ταμεία αρχίζουν να αδειάζουν και οι αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει ο πρωθυπουργός είναι ιδιαιτέρως σημαντικές. Η «γραμμή» του Μαξίμου παραμένει σταθερή και συνοψίζεται στο ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσουν προληπτικά μέτρα, πράγμα που αξιώνει το ΔΝΤ. Το Ταμείο βέβαια εξακολουθεί να εμφανίζεται ανένδοτο και να μην του αρκεί μόνο ο μηχανισμός αυτόματου "φρένου δαπανών", με αποτέλεσμα η συμβιβαστική λύση να μοιάζει ανέφικτη.

Ξανά με όπλο τη Eurostat

Δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της eurostat για το '15, στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν με ανάλογο ενδιαφέρον τις εκτιμήσεις που θα δημοσιοποιηθούν αύριο, για το 2016 και το 2017.
Κοινή πεποίθηση στους κόλπους του Μαξίμου είναι ότι πρόκειται για στοιχεία εξαιρετικά βαρύνουσας σημασίας. Καθώς όπως σημειώνει στο iefimerida.gr αρμόδια πηγή της κυβέρνησης: "δεν ειναι απλό για το Ταμείο να αμφισβητεί στοιχεία ενός ανεξάρτητου θεσμού, τον οποίο αναγνωρίζουν και αποδέχονται ως έγκυρο τόσο η Κομισιόν και η ΕΚΤ, όσο και το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ".

Ολα στον αέρα

Με δεδομένη πάντως από τη μία την άρνηση του Ταμείου να δεχτεί την πρόταση της Αθήνας για τον αυτόματο μηχανισμό περικοπών, χωρίς προληπτικά μέτρα, αλλά και αυτήν της Γερμανίας για ρύθμιση του Χρέους (κάτι που επιθυμεί το ΔΝΤ) μοιάζει εντελώς αδύνατο να αρθεί το αδιέξοδο. Τις επόμενες ώρες οι διαβουλεύσεις με ανταλλαγή στοιχείων ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές θα ενταθούν. Ενώ αν δεν κάνει κάποιος πίσω, τότε με μαθηματική ακρίβεια, δεν θα μπορέσει να βρεθεί λύση με τον κίνδυνο ο εφιάλτης του περσινού καλοκαιριού να επιστρέψει.!

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x