Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Τέλος και επίσημα ο Πάρκερ από τη Γαλλία

Το επίσημο «αντίο» στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, την οποία υπηρέτησε από 15 ετών, είπε ο Τόνι Πάρκερ μετά τον αποκλεισμό των «τρικολόρ» από την Ισπανία. «Αποχωρώ περήφανος», είπε μεταξύ άλλων ο «TP».

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα του Τόνι Πάρκερ έκλεισε μετά τον αποκλεισμό της Γαλλίας από την Ισπανία, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ του Ρίο.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο σταρ των Σπερς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, το οποίο υπηρετεί από το 1997, όταν έκανε το ντεμπούτο του με την U16.

Στη μεγάλη πορεία που είχε στους «τρικολόρ», ο 34χρονος γκαρντ εκπλήρωσε το όνειρο που είχε, να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας στην κορυφή της Ευρώπης και το κατάφερε στο Ευρωμπάσκετ του 2013, όπου είχε αναδειχθεί και MVP. Επίσης, για την ίδια διοργάνωση, ο «TP» μετρά ένα ασημένιο μετάλλιο το 2011 και δύο χάλκινα το 2005 και 2015.

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή Ισπανία και ο Μίροτιτς ήταν “καυτός”. Σήμερα έμοιαζαν με τους Σπερς (γέλια). Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Αποχωρώ περήφανος για όσα πέτυχε αυτή η γενιά της εθνικής Γαλλίας. Δώσαμε ό,τι είχαμε. Δυστυχώς η τελευταία ανάμνηση θα είναι αυτή η ήττα, ωστόσο έχουμε πολλές ευχάριστες από όλη αυτή τη διαδρομή κι όταν ηρεμήσουμε θα αναλογιστούμε όσα κατάφερε αυτή η ομάδα», ήταν τα λόγια του Τόνι Πάρκερ.

Ο Φλοράν Πιετρούς, που επίσης αποσύρεται, είπε: «Παρότι χάσαμε σήμερα, μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Γράψαμε μια όμορφη σελίδα στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ και μπορούμε να αποχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά. Το γαλλικό μπάσκετ είναι σε καλά χέρια και η νέα γενιά θα πάρει τα ηνία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x