F1

Τέλος ο Αλόνσο, στη Ferrari ο Φέτελ!

Ύστερα από πέντε χρόνια στη Ferrari, ο Φερνάντο Αλόνσο αποχώρησε, με τον τετράκις πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ να ανακοινώνεται ως ο αντικαταστάτης του απ' το 2015! «Είδωλό μου ο Σουμάχερ», είπε.

Το ολίγον τι αναμενόμενο «διαζύγιο» ανάμεσα σε Ferrari και Φερνάντο Αλόνσο ήρθε το πρωί της Πέμπτης! Οι δύο πλευρές δεσμεύονταν με συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια, ωστόσο ήταν επιθυμία τους να «χωρίσουν» ύστερα από μια πενταετία.

Ο 33χρονος πιλότος, δις πρωταθλητής στη Formula 1 ήδη φημολογείται πως έχει «κλείσει» στη McLaren. Ο Ισπανός αποχωρεί έχοντας ανέβει με τη «σκουντερία» στο βάθρο 44 φορές κι έχοντας πανηγυρίσει συνολικά 11 νίκες.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά το σκέφτηκα προσεκτικά και από την αρχή μέχρι το τέλος, η αγάπη μου για τη Ferrari ήταν η βασική μου σκέψη. Φεύγω από τη Scuderia μετά από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας έφτασα στο ανώτερο επίπεδο επαγγελματικά, έχοντας να αντιμετωπίσω μεγάλες προκλήσεις που με έσπρωξαν στο να βρω νέα όρια» είπε στο αντίο του ο Αλόνσο.

Βέβαια το κενό του καλύφτηκε άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Έτσι απ’ το 2015 και στο νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει, στο πλευρό του Κίμι Ραϊκόνεν θα βρίσκεται ο τετράκις πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος υπέγραψε για τα επόμενα τρία χρόνια και στην Ferrari ελπίζουν πως με τον Γερμανό μπορούν να ανακτήσουν τα σκήπτρα, μετά το μακρινό 2007!

«Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου θα το περάσω με τη Ferrari και για μένα σημαίνει πως ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Όταν ήμουν παιδί, ο Μίχαελ Σουμάχερ στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το μεγαλύτερο είδωλο μου και τώρα είναι μεγάλη τιμή για μένα το να έχω την ευκαιρία να οδηγήσω μια Ferrari. Είχα πάρει την πρώτη γεύση από το τι σημαίνει το πνεύμα της Ferrari, όταν κατέκτησα την πρώτη νίκη μου στη Μόντσα το 2008 (με την Toro Rosso) με ένα κινητήρα που είχε κατασκευαστεί στο Μαρανέλο. Η Scuderia έχει μεγάλη παράδοση στο σπορ και έχω μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στην κορυφή. Θα δώσω όλο μου το είναι για να το καταφέρουμε» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της ιταλικής εταιρίας ο Φέτελ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x