Επικαιρότητα

Τέλος στο θρίλερ με τις βόμβες στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Ήταν κατάλοιπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν μεγάλης ισχύος (500 λιμπρών/lb)

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση για την εξουδετέρωση δύο βομβών στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ελευσίνα, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του αεοδρομίου στην κανονική ροή της λειτουργίας του.

Η επιχείρηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, η μία από τις δύο βόμβες παρέμεινε άθικτη, ενώ είχαν ληφθεί όλα τα απατούμενα μέτρα ασφαλείας και είχε εκκενωθεί η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το αεροδρόμιο.

Στην 112 Πτέρυγα Μάχης είχαν ενεργοποιηθεί και τρία αεροσκάφη, σε περίπτωση που κρινόταν αναγκαίο. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, η λειτουργία του αεροδρομίου επανέρχεται σταδιακή στην κανονική της ροή.

Οι βόμβες ήταν κατάλοιπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν μεγάλης ισχύος (500 λιμπρών/lb).

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, είχε ενημερώσει σχετικά με την επιχείρηση εξουδετέρωσης τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή, ή είχαν επιχειρήσεις, καθώς έπρεπε να εκκενωθούν για λόγους ασφαλείας οι συνοικίες, «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο είχε εκδώσει ανακοίνωση για την επιχείρηση που θα ακολουθούσε. Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η εξουδετέρωση – καταστροφή των δύο (2) μη εκραγέντων πυρομαχικών (βόμβες 500lbs) του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, θα γίνει από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ).

«Για την επιχείρηση έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός Μονάδας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής τους) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

Επιπρόσθετα η Μονάδα πραγματοποίησε ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των αστυνομικών τμημάτων των γειτονικών Δήμων (Ασπροπύργου, Μάνδρας και Ελευσίνας) δίνοντάς τους σχετικές οδηγίες για την όλη επιχείρηση».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x