Βόλεϊ

Τέλος το World League βόλεϊ

Τέλος το World League βόλεϊ ανδρών, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της FIVB τη Δευτέρα.

Η κλασική διοργάνωση για τις εθνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών, το δεύτερο γνωστό και ως Grand Prix, καταργείται και θα αντικατασταθεί από μια νέα διοργάνωση, το «The New Volley League».

Η συγκεκριμένη είναι μία μίξη του παλιού με το νέο World League, το οποίο θα επιστρέψει στις 16 ομάδες, 12 εκ των οποίων θα είναι στάνταρ και οι υπόλοιπες τέσσερις θα επιλέγονται με αγωνιστικά και εμπορικά κριτήρια από τη FIVB.

Στο «The New Volleyball League» θα υπάρχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την παγκόσμια ομοσπονδία και θα δοθεί έμφαση στο κομμάτι της ψυχαγωγίας των θεατών και για αυτόν το λόγο η επιλογή των ομάδων θα γίνεται και με κριτήρια μάρκετινγκ.

Επίσης, θα υπάρχουν επαγγελματίες παρουσιαστές, γιγαντοοθόνες, dj, ειδικός φωτισμός και γραφικά.

Οι 12 ομάδες που θα έχουν εγγυημένη συμμετοχή θα αγωνίζονται για τα επόμενα επτά χρόνια και θα χάνουν τη θέση τους μόνο αν δεν εκπληρώνουν τις οργανωτικές τους υποχρεώσεις, ενώ θα πρέπει να διοργανώσουν τουλάχιστον ένα τουρνουά από τα είκοσι συνολικά που θα διεξάγονται σε κάθε διοργάνωση και για τα υπόλοιπα οκτώ θα κατατίθενται οι σχετικές υποψηφιότητες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x