Γενικά

Τεράστια επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τριάθλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης.

Οι συμμετέχοντες, αλλά και οι φίλοι του αθλήματος που βρέθηκαν στον Σχοινιά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολύ ωραίους αγώνες σε υψηλό επίπεδο.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συμμετοχή του Ιωάννη Γερμακόπουλου. Ο 73χρονος βετεράνος όχι απλά συμμετείχε, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει και τον αγώνα, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Στα αγωνιστικά, συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές και αθλήτριες στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του τριάθλου που διοργάνωσε η Ελληνική ομοσπονδία. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν στην κολύμβηση, το ποδήλατο και το τρέξιμο. Πρωταθλητής Ελλάδας στους άνδρες στέφθηκε ο Νίκος Φέλπς, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρος Κοτζιάς, ενώ το χάλκινο ο Χρήστος Γείτονας.

Στις γυναίκες, η Ευγενία Μπουλμέτη ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στο δεύτερο η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΜοΠ, Κώστας Παπαδόπουλος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή, καθώς και για το επίπεδο των αθλητών. «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τριάθλου του Σχοινιά. Το επίπεδο των αγώνων ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Αυτές οι διοργανώσεις και κυρίως ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων αποδεικνύουν την αγάπη που έχει ο κόσμος για το τρίαθλο και, φυσικά, τις δυνατότητες που έχουν αυτοί οι αθλητές.

Σε στενή συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, ευελπιστούμε να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους αθλητές μας, προκειμένου να έχουμε καλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φυσικά να προσελκύσουμε νέους αθλητές».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΜοΠ, Βελισσάριος Τρομπούκης, επισήμανε πως: «Η ΕΟΜοΠ επιθυμεί και στηρίζει την ανάπτυξη της σωματειακής βάσης του αθλήματος, καθώς μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την σταθερή και αταλάντευτη εξέλιξη και βελτίωση του επιπέδου του ελληνικού τριάθλου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x