NBA

Τεράστιο συμβόλαιο για Ρούμπιο

Ο Ρίκι Ρούμπιο συμφώνησε για άλλα τέσσερα χρόνια με τους Τίμπεργουλβς έναντι «χρυσού» συμβολαίου. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Με την αποχώρηση του Κέβιν Λοβ ο Ρίκι Ρούμπιο ανέβηκε στην κλίμακα ιεραρχίας των Τίμπεργουλβς, που δεν ήθελαν να τον χάσουν. Μόλις τρεις ώρες προτού λήξει η σχετική προθεσμία κι αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να μπορεί ο Ισπανός γκαρντ να αναζητήσει άλλες προτάσεις το καλοκαίρι, η ομάδα της Μινεσότα κατάφερε να τον «δέσει».

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για τετραετή επέκταση της συνεργασίας τους (μέχρι το 2019 δηλαδή) έναντι 56 εκατ. δολαρίων!

Ο 24χρονος άσος διανύει την τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ και την περασμένη περίοδο είχε 9,5 πόντους, 8,6 ασίστ, 4,2 ριμπάουντ και 2,3 κλεψίματα σε 32,2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον φετινό και τελευταίο χρόνο του προηγούμενου συμβολαίου του ο Ρούμπιο προβλέπεται να εισπράξει 5 εκατ. δολάρια, ενώ με την επέκταση ο μέσος όρος ετήσιων απολαβών του εκτοξεύεται στα 14 εκατ. δολάρια.

«Χαιρόμαστε για τη συμφωνία και επειδή θα αποτελέσει ένα από τα θεμέλια της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Είναι κάθε χρόνο από τους κορυφαίους σε ασίστ και κλεψίματα και αποτελεί πολύτιμο στέλεχος της ομάδας. Βάσει της εργατικότητας και αποφασιστικότητάς του θα συνεχίσει να εξελίσσεται σαν παίκτης και ηγέτης», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας και προπονητής της, Φλιπ Σόντερς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στους Τίμπεργουλβς και θέλω να έχουμε πολλές καλές σεζόν στη Μινεσότα. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να βοηθήσω την ομάδα μου να γίνει καλύτερη», δήλωσε ο Ρούμπιο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x