sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τερματοφύλακας εναντίον... τερματοφύλακα! (video)

Το Σάββατο έγινε κάτι ασυνήθιστο. Στο Στόουκ Σίτι-Σαουθάμπτον ο γκολκίπερ της Στόουκ Ασμίρ Μπέγκοβιτς σκόραρε. Έτσι, έγινε μόλις ο πέμπτος τερματοφύλακας που το έχει πετύχει στην Premier League.

Το τέρμα που πέτυχε ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς στον αγώνα της Στόουκ με τη Σαουθάμπτον δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά δεν είναι και πρωτοφανές.

Στην ιστορία της Premier League που ξεκινάει από το 1992, ο Μπέγκοβιτς είναι ο πέμπτος τερματοφύλακας που βρίσκει δίχτυα και ο τρίτος που το καταφέρνει από μεγάλη απόσταση.

Ακριβώς ύστερα από τη σέντρα, ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς δέχτηκε την πάσα και μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο γέμισε τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή.

Οι αμυντικοί της Σαουθάμπτον αφήσαν τη μπάλα στον τερματοφύλακά τους ο οποίος κατάφερε να μην τη δει ότι έρχεται κι έτσι η μπάλα τον «κρέμασε». Με αυτόν τον τρόπο έδωσε την ευκαιρία στο Μπέγκοβιτς να γράψει το όνομα του σε αυτό το κλειστό κλαμπ από τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει στην Premier League.



Πάμε να θυμηθούμε τα υπόλοιπα τέσσερα γκολ που έχουν πετύχει τερματοφύλακες στη Premier League.

Σμάιχελ ο πρώτος

Ο πρώτος διδάξας στην Premier League ο μεγάλος Δανός Πέτερ Σμάιχελ. Στις 22 Οκτωβρίου του 2001 κι ενώ αγωνιζόταν με τα χρώματα της Άστον Βίλα. Ο Σμάιχελ όταν έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τελειώνοντας από τη Σπόρτινγκ επέστρεψε στη «Γηραιά Αλβιόνα» φορώντας τα χρώματα της Άστον Βίλα. Εκεί λοιπόν ο Σμάιχελ σκόραρε μειώνοντας το σκορ σε 3-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.



Americans do it better part 1

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2004 ο Αμερικανός τερματοφύλακας της Μπλάκμπερν Μπραντ Φρίντελ μετά από εκτέλεση κόρνερ και αρκετές καραμπόλες βρίσκεται με τη μπάλα στα πόδια και ισοφαρίζει για την ομάδα του στον αγώνα με την Τσάρλτον. Τελικά το γκολ του Φρίντελ δεν ήταν αρκετό για την Μπλάκμπερν, αφού ηττήθηκε τελικά με 3-2 με γκολ του Κλάους Γένσεν στις καθυστερήσεις. Το τέρμα του Φρίντελ είχε σημειωθεί στο 89.



Όταν σκοράρει ο «πετεινός»

Τρία χρόνια αργότερα στο “White Heart Lane” ο τερματοφύλακας της Τότεναμ Πολ Ρόμπινσον εκτελεί στημένο λίγο έξω από την περιοχή του στο 62ο λεπτό του αγώνα. Η εκτέλεση ξεκινάει για γέμισμα προς την περιοχή της Γουότφορντ, αλλά τελικά η μπάλα καταλήγει να αναπαυθεί στα δίχτυα του Φόστερ. Με το γκολ του Ρόμπινσον η Τότεναμ βρέθηκε να προηγείται με 2-0. Το ματς τελείωσε με νίκη των «σπιρουνιών» με 3-1



Americans do it better part 2

Τελευταίο φορά που τερματοφύλακας σκόραρε στην Premier League, πριν το γκολ του Μπέγκοβιτς, ήταν στις 4 Ιανουαρίου του 2012. Άλλος ένας Αμερικανός τερματοφύλακας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτός ήταν ο Τιμ Χάουαρντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την Έβερτον στο 63ο λεπτό σουτάροντας από την περιοχή του για να διώξει τη μπάλα. Τελικά η πορεία της, ήταν τέτοια που κρέμασε τον τερματοφύλακα της Μπόλτον.



Επιμέλεια: Γιώργος Ντιμπένκος Κυριαζόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x