Betmasters

Τέσσερις «άσοι»

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr νίκες γηπεδούχων από τα πρωταθλήματα Κύπρου, Γερμανίας, αγγλικής Πρέμιερσιπ και Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ομόνοια – Απόλλων Λεμεσού: Οι γηπεδούχοι έχουν μπροστά τους τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, έχοντας χάσει τον πρώτο εκτός έδρας με 3-0. Οι πιθανότητες ανατροπής είναι ελάχιστες, επομένως τα πλέι οφ του Παγκύπριου Πρωταθλήματος αποτελούν τη δίοδο της Ομόνοιας για ευρωπαϊκή έξοδο. Με την απόσταση από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα να είναι έξι πόντοι και το μεταξύ τους ματς να επίκειται, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους «πράσινους» ακόμη και για τον τίτλο. Άλλωστε προέρχονται από δύο σπουδαία «διπλά» κόντρα σε Ανόρθωση κι Ερμή. Η παράδοση στο «ΓΣΠ» είναι εναντίον της λεμεσιανής ομάδας. Ο Κώστας Καϊάφας δεν αποκλείεται να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον κορμό που συνηθίζει, αλλά η Ομόνοια διαθέτει ποιότητα. Μόνο και μόνο, για παράδειγμα, που για τις δύο θέσεις στα εξτρέμ ερίζουν οι Κιρμ, Σκέμπρι, Φοφανά και Ράμος αυτό φαίνεται. O Aπόλλων έχει τον Τον Κάανεν στον πάγκο του (πρώην Βέροιας) κι ένα τσουβάλι σημαντικά προβλήματα ν΄ αντιμετωπίσει. Οι τιμωρίες των Σανγκόι και Παπουλή αφήνουν κενά στην επίθεση, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, επίσης, οι Μερκής και Χαμντανί. Βασιλείου και Αντράντε είναι τραυματίες. Ο Κάανεν γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα (με θητεία σε ΑΕΚ Λάρνακας, Παραλίμνι και ΑΕΛ), μα προπονητικά είναι μία μετριότητα. Κακώς δίνεται φαβορί ο Απόλλων. «Άσος».

Φράιμπουργκ – Μάιντς: Έρχονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες στην Μπουντεσλίγκα. Έντεκα έχει η Φράιμπουργκ, δεκατρείς οι φιλοξενούμενοι που, βαθμολογικά, είναι σε καλύτερη μοίρα. Αυτό δεν θα συνεχίσει να συμβαίνει, αν ηττηθούν στην προκειμένη περίπτωση. Οι γηπεδούχοι είναι στο +3 από τον υποβιβασμό και στο +2 από τα πλέι άουτ. Η κατάσταση είναι ρευστή, όμως η Φράιμπουργκ έχει 276 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα να δεχθεί γκολ ούσα αήττητη σε τρία ματς: Στο 0-0 με τη Σάλκε στο Γκενζελκίρχεν, που έχασε πέναλτι και θα μπορούσε τη νίκη, και νωρίτερα σε δύο επιτυχίες εντός με Άουγκσμπουργκ (2-0) και Κολωνία (1-0). Τρία ματς δίχως «τρίποντο» έχει συμπληρώσει η Μάιντς, η οποία στην τελευταία εξάδα αγώνων διαθέτει μία νίκη. Κι όμως είναι φαβορί στις αποδόσεις! «Άσος».

Λέστερ – Σουόνσι: Η πτωτική τάση της νίκης των «αλεπούδων» δεν αρέσει, αλλά από την άλλη είναι και λογική. Η… ξεγραμμένη Λέστερ παραμένει τελευταία στην Πρέμιερ, αλλά μετά τις νίκες με Γουέστ Χαμ εντός (2-1) και Γουέστ Μπρομ εκτός (2-3) η απόσταση από την παραμονή είναι -3 πόντοι. Τα «σφυριά» τα κέρδισε στο 86΄, την Άλμπιον με ανατροπή στο 91΄! Οι Ουαλοί έχουν καλύτερο ρόστερ, στοχεύουν στη διατήρηση της τιμητικής όγδοης θέσης, αλλά με τέτοια Λέστερ η λέξη κίνητρο ισχυροποιείται. Πάντως, οι «κύκνοι» είναι τρεις αγωνιστικές αήττητοι με ομάδες στόχων. Επομένως δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν θα χτυπήσουν επαρκώς το ματς. Η απουσία του Γκομίς είναι σημαντική όμως και αποδυναμώνει την επίθεση της Σουόνσι, σοβαρή και η τιμωρία του αμυντικού Nιλ Τέιλορ. Δεν έχει θέματα η Λέστερ, η οποία έχει να χάσει δέκα ματς για όλες τις διοργανώσεις εντός έδρας από τη Σουόνσι. Τελευταίο «διπλό» των φιλοξενούμενων είναι το 2-3 για την, τότε, δεύτερη κατηγορία τον Οκτώβριο του 1950! Αν κερδίσει η Λέστερ θα πετύχει για πρώτη φορά τρεις σερί νίκες Πρέμιερσιπ από τον Σεπτέμβρη του 2000. «Άσος».

Λα Κορούνια – Ατλέτικο Μαδρίτης: Ανάμεσα στη προημιτελική δυάδα αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Ρεάλ, η Ατλέτικο έχει το παιχνίδι στη Γαλικία με την Κορούνια που «καίγεται». Χωρίς Μάντζουκιτς, Γκάμπι, Σουάρεζ καταρτίζονται τα πλάνα του Σιμεόνε, ο οποίος ενόψει της ρεβάνς του «Μπερναμπέου» δεδομένα θα κάνει αλλαγές. Με Βαλένθια και Σεβίλλη ν΄ ακολουθούν, η διατήρηση της τρίτης θέσης είναι μονόδρομος για τους «ροχιμπλάνκος». Οι γηπεδούχοι έχουν μπλέξει για τα καλά και η παραμονή τους κινδυνεύει. Στο 2-2 με τη Σοσιεδάδ ο Βίκτορ Σάντσεθ, στο ντεμπούτο του, άλλαξε ψυχολογικά τα δεδομένα με αποτέλεσμα οι Γαλικιάνοι να μην φοβηθούν το ματς, να ισοφαρίσουν δις και να έχουν ευκαιρίες για το 2-3 στο τέλος! Ο ανεκδιήγητος ρέφερι έδωσε δύο πέναλτι-φαντάσματα, ένα για κάθε ομάδα, και άλλαξε τη ροή του αγώνα. Μοιρασμένη είναι η πρόσφατη παράδοση. Ο πρώην βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είναι αποδεκτή προσωπικότητα στη Λα Κορούνια. Θεωρείται τεχνοκράτης και σωστός στον προγραμματισμό. Η συγκυρία για την Ατλέτικο, που κοιτάζει τη ρεβάνς με τη Ρεάλ, ευνοεί την έκπληξη. «Άσος».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
189. ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: 1 (2,70)
204. ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΑΪΝΤΣ: 1 (2,55)
209. ΛΕΣΤΕΡ – ΣΟΥΟΝΣΙ: 1 (2,05)
299. ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1 (4,15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x