Στίβος

Τέσσερις πρωταθλητές μας ταξιδεύουν στην Ευρώπη…

Στο μίτινγκ στίβου «Golden Spike» που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην Οστράβα θα συμμετάσχουν τρεις Έλληνες πρωταθλητές.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Τατιάνα Γκούσιν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο «Goldeb Spike» στίβου της Οστράβα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος θα κάνει στην τσέχικη πόλη τον έκτο του αγώνα στη σεζόν, ώστε να μείνει σταθερός στα 8.18. Ο Τεντόγλου θα αντιμετωπίσει εκεί τους Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα) με φετινό 8,15 και Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) με 8,15.

Δυνατός αγώνας θα γίνει στο επί κοντώ των ανδρών, με τον Εμμανουήλ Καραλή να επιδιώκει να βρει μεγάλα άλματα. Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν εφήβων έχει κάνει φέτος δύο αγώνες με καλύτερη επίδοση το 5,36 στη Στοκχόλμη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ), αλλά και ο πάντα υπολογίσιμος Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία), θα δώσουν το «παρών».

Η Τατιάνα Γκούσιν στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης ξεπέρασε τα 1,88, για δεύτερη φορά στη θερινή σεζόν και στην Οστράβα θα έχει την ευκαιρία για ένα άλμα πάνω από το 1,90. Η κορυφαία αθλήτρια στο αγώνισμα, Μαρίγια Λασίτσκενε, θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό της 2,02.

Εκτός Ελλάδος θα συνεχίσει τους αγώνες του και ο Μιχάλης Αναστασάκης, που θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Ουέλβα. Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας κινείται σταθερά σε βολές πάνω από τα 75 μέτρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x