Ισπανία

«Θα διώξουμε τους οργανωμένους από τα γήπεδα»

Μέτρα για να διώξουν τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων από τα γήπεδα αποφάσισαν να πάρουν τα αρμόδια όργανα του ισπανικού ποδοσφαίρου για να καταπολεμήσουν τη βία.

Τα σκληρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα και τον θάνατο ενός οπαδού της Λα Κορούνια χθες πριν το παιχνίδι στο «Βιθέντε Καλντερόν» με την Ατλέτικο ήταν η αφορμή για να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας στα ισπανικά γήπεδα.

Στη σύσκεψη αυτή, η οποία έγινε υπό την παρουσία του εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας της Πριμέρα Ντιβισιόν και άλλων φορέων αποφάσισε να… ανοίξει πόλεμο!

Με ποιους; Τους οργανωμένους οπαδούς. Αποφάσισαν να λάβουν με τα οποία θα ωθούν τους φανατικούς οπαδούς κάθε ομάδας μακριά από τα γήπεδα πιστεύοντας ότι έτσι θα βάλουν τέλος στα φαινόμενα βίας.

Πρώτο μέτρο ο οποίο θα λάβουν όπως τόνισαν όλοι στις δηλώσεις τους μετά είναι να κλείνουν μεγάλα μέρη των γηπέδων. Φυσικά, τα μέρη αυτά θα είναι τα «πέταλα» και εκεί που είναι οι συγκεκριμένες θέσεις των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα.

«Θα λάβουμε σκληρά μέτρα όπως το να κλείσουμε τα μέρη των γηπέδων στα οποία βρίσκονται πάντα οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Μιγκέλ Καρδινάλ ο οποίος ήταν επικεφαλής της σημερινής σύσκεψης.

Όπως επεσήμαναν όλοι το μέτρο αυτό θα είναι το πιο εύκολο το οποίο θα λάβουν και –μάλιστα- αυτό το οποίο εφαρμόζεται ήδη στα περισσότερα και μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα αποφάσισαν να συσταθεί μια ειδική επιτροπή στην ισπανική λίγκα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να μελετήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στη λήψη και άλλων μέτρων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x