Βόλεϊ

«Θα δούμε που μπορεί να μας βγάλει...»

Για τους στόχους που έχουν οι Εθνικές ομάδες Γυναικών και Νεανίδων, αλλά και για το «αγκάθι» των Πανελληνίων ενόψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μίλησε ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Συνέντευξη τύπου για τους στόχους, το πλάνο και τον προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων έδωσαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές, Σωτήρης Δρίκος και Γιάννης Καλμαζίδης.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης αναφέρθηκε στην συνεργασία που υπάρχει με τις ομάδες των αθλητών που αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες: «Έχω εξηγήσει και στους προπονητές της Α1 το πλάνο λειτουργίας μέσα στη χρονιά και όλοι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν σε λογικά πλαίσια. Θα ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά όλες οι ομάδες έχουν υποχρεώσεις και έτσι κι εμείς αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς. Από την πλευρά μου θέλω να υπάρχει συνεχής επαφή με τα κορίτσια και πιστεύω πως αυτό το μοντέλο θα λειτουργήσει».

Όσον αφορά το ματς της Εθνικής γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Την τελευταία φορά που παίξαμε στο Ισραήλ, είχαμε την πιο νεανική ομάδα. Θεωρώ ότι όταν θα ενσωματωθούν και τα μικρότερα κορίτσια θα έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα. Αυτό, ωστόσο, απαιτεί χρόνο, δουλειά και πολλά άλλα πράγματα. Αρχικά θα ξεκινήσουμε τις συγκεντρωτικές μας σε δύο γκρουπ για μερικές εβδομάδες και ανά ειδικότητα, π.χ. πασαδόροι, υποδοχείς κλπ».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως ο στόχος της Εθνικής γυναικών θα προκύψει απ’ την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ αναφέρθηκε στη δυσκολία που έχει η περίπτωση πρόκρισης για την Ελλάδα:

«Ο στόχος της Εθνικής Γυναικών περνάει μέσα από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου έχουμε δύσκολο έργο, αφού βάσει του ράνκινγκ είμαστε στην 3η θέση από τις 4 ομάδες του ομίλου.

Θα κάνουμε την προσπάθειά μας, αθλητισμός είναι και όλα μπορούν να συμβούν. Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο καλές ομάδες στον όμιλο και θα δούμε που μπορεί να μας βγάλει
».

« “Αγκάθι” οι Πανελλήνιες»
Ο Γιάννης Καλμαζίδης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνει η Εθνική Νεανίδων για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τονίζοντας πως δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα η απουσία αθλητών λόγω πανελληνίεων.

«Και οι Νεάνιδες όμως, είναι στην 3η θέση του σχετικού ράνκινγκ του ομίλου του, χωρίς αυτό να είναι αντιπροσωπευτικό για το τι μπορείς να πετύχεις. Υπάρχει μεγάλη προσδοκία, θέληση και δυνατότητα, όμως ας μην ξεχνάμε ότι πέφτουμε και πάνω στην Γ’ Λυκείου και τις εξετάσεις που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Ήδη κάποια κορίτσια μετά το Παγκόσμιο της Ταϊλάνδης, έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να σταματήσουν. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για εμάς τους προπονητές. Εάν μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να πιέσουμε την Πολιτεία να μας βοηθήσει αναφορικά με τις σχολικές υποχρέωσεις των κοριτσιών θα μπορούσε να αποτελέσει το 'κλειδί' στη λύση του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξετάσεις τους ξεκινούν λίγες ημέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής. Όλο αυτό το ζήτημα αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό και ας ελπίσουμε ότι θα το ξεπεράσουμε.

Ελπίζουμε ότι τα κορίτσια θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πρόκριση με τους αγώνες να έρχονται στο τέλος του Απριλίου. Θα προηγηθεί ένα πολύ αξιόλογο προετοιμασίας στην Ισπανία το διάστημα 26-29 Δεκεμβρίου με καλές ομάδες, όπως η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ουσιαστικά τότε θα συγκροτηθεί η ομάδα και θα κάνουμε εκεί μία μίνι προετοιμασία. Τα φιλικά θα μας βοηθήσουν σίγουρα εν όψει των επίσημων αγώνων και πιστεύω ότι τους καρπούς θα τους δούμε σε βάθος χρόνου
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x