Κώστας Νικολακόπουλος

Θα είναι κρίσιμο αυτό το κομμάτι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού, στο οποίο πρέπει ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί αλλιώς κόντρα στους Πορτογάλους.

***Είμαστε στα μέσα του Αυγούστου και δεν έχει νόημα να περιμένουμε ομάδες που έχουν ρολάρει. Ειδικά όταν μιλάμε για Ολυμπιακό, που υποχρεώθηκε κι άλλαξε μία φορά προπονητή τη δεύτερη ημέρα της προετοιμασίας κι έκανε και μία δεύτερη φορά αλλαγή προπονητή, πριν μία εβδομάδα.

***Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος ότι μεγάλη σημασία για τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ με την Αρόουκα, μπορεί να έχουν οι στημένες φάσεις. Μέσα από αυτές, ειδικά σε τέτοιο χρονικό σημείο της περιόδου, μπορεί να κριθούν πολλά. Και θα είναι ευχής έργον ο Ολυμπιακός να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος και σε αυτό το κομμάτι.

***Διότι, με τον Βίκτορ κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά δεν ήταν-και του στοίχισε. Όχι μόνο δεν απείλησε ούτε μία φορά τους Ισραηλινούς, από δικό του φάουλ και κόρνερ, αλλά κι απειλήθηκε επανειλημμένως από τα φάουλ και τα κόρνερ της αντιπάλου του.

***Κι αν την γλίτωσε και την πρώτη φορά (απόκρουση του Ντε Λα Μπέγια προ της γραμμής σε κεφαλιά από κόρνερ στο 0-0 στο Καραϊσκάκη) και τη δεύτερη φορά (αστόχησε ο Ισραηλινός φορ μετά από κόρνερ και κεφαλιά που πήρε ανάμεσα στους αδρανούντες Ντα Κόστα και Καπίνο στο 0-1 στην Μπερ Σεβά), δεν την γλίτωσε την τρίτη φορά, όταν σε συνέχεια εκτέλεσης φάουλ μπήκε το μοναδικό γκολ στα δύο 90λεπτα κι έτσι κρίθηκε η πρόκριση.

***Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πρέπει να εμφανιστεί αφενός μεν πιο διαβασμένος, αφετέρου δε πολύ πιο αποφασιστικός. Η δε Αρόουκα είναι μία ομάδα με ψηλά παιδιά (οι στόπερ είναι 1μ90 κι άλλοι τρεις παίκτες γύρω στο 1μ85) και με προπονητή που δουλεύει συνεχώς τις στατικές φάσεις.

***Νομίζω ότι θα είναι κλειδί στα δυο παιχνίδια τα λεγόμενα στημένα. Ο Ολυμπιακός των αγώνων με τους Ισραηλινούς πήρε το χειρότερο βαθμό και σε αυτό τον τομέα. Τα κτυπήματα του Φορτούνη και των άλλων ερυθρόλευκων ήταν απαράδεκτα κι οι μονομαχίες των ψηλών στις δύο περιοχές είχαν μόνο ήττες επιθετικά και κρίσιμες απώλειες αμυντικά, ενώ κι ο Καπίνο δεν ήταν πολύ σίγουρος-αν μπορώ, πάντως, να θυμηθώ κεφαλιά που πήρε παίκτης του Ολυμπιακού σε κόρνερ η, φάουλ της ομάδας του ήταν ο…Καπίνο στο 93’ της ρεβάνς!

***Δεν έχει την πολυτέλεια ο Ολυμπιακός να υστερήσει πάλι στο κομμάτι των στημένων φάσεων. Εδώ δεν μιλάμε για το αν η ομάδα δεν έχει προλάβει να ρονταριστεί, ούτε απαιτεί κανείς να κεντάει μέσα στο γήπεδο. Αλλά αν μη τι άλλο οφείλει να παρουσιαστεί διαβασμένη στις στημένες φάσεις κι οι παίκτες να κάνουν καλά κτυπήματα και να είναι αποφασιστικοί στις εναέριες μονομαχίες.

Οι Πορτογάλοι θα επιχειρήσουν να κτυπήσουν εκεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x