Ιταλία

Θα είναι πάντα… ντερμπάρα

Τι κι αν δεν διανύουν τις καλύτερες μέρες τους; Ένα ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν, σαν κι αυτό για τη 17η αγωνιστική της Serie A, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια όπου οι μάχες τους έκριναν τίτλο. Μπορεί φέτος να απέχουν πολύ από την κορυφή, όμως Ίντερ και Μίλαν προσφέρουν πάντα αναμετρήσεις με ξεχωριστό χρώμα. Η μονομαχία τους για τη 17η αγωνιστική της Serie A βρίσκει τους μεν «νερατζούρι» στην πέμπτη, τους δε «ροσονέρι» στη δέκατη θέση της βαθμολογίας.

Ο Βάλτερ Ματζάρι, στο πρώτο του ντέρμπι «della Madonnina» ως προπονητής, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Άλβαρες και τους τραυματίες Μιλίτο, Κίβου, Σάμουελ και Μαριγκα. Η νίκη είναι αναγκαία για τους τυπικά γηπεδούχους, που μετρούν τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη κι έχουν απομακρυνθεί επτά πόντους από την τρίτη Νάπολι.

Τι να πει όμως και η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι που απέχει 16 βαθμούς από το Champions League και μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος; Συν τοις άλλοις, τα προβλήματα απουσιών παραμένουν, καθώς ο τιμωρημένος Μοντολίβο και οι τραυματίες Ελ Σαράουι, Ρομπίνιο, Αμέλια, Σιλβέστρε, Μπίρσα, Αμπάτε και Εμάνουελσον θα λείψουν.

Η Γιουβέντους, που πλέον έχει αέρα πέντε βαθμών από τη δεύτερη Ρόμα, δοκιμάζεται στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα με αμφίβολη τη συμμετοχή του Αντρέα Πίρλο. Η Ρόμα, που παραμένει αήττητη αλλά έχει πέντε ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς, υποδέχεται την Κατάνια του… παλιόφιλου Ταχτσίδη χωρίς τους τιμωρημένους Ντε Ρόσι και Στρότμαν, όπως και τους λαβωμένους Μπαλτσαρέτι, Μποριέλο και Καπράρι. Η τρίτη Νάπολι αντιμετωπίζει στη Σαρδηνία την Κάλιαρι χωρίς τους Ζουνίγκα, Χάμσικ και Μέστο.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Serie A

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Λιβόρνο – Ουντινέζε (19.00)
Κάλιαρι – Νάπολι (21.45)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Μπολόνια – Τζένοα (13.30)
Αταλάντα – Γιουβέντους (16.00)
Βερόνα – Λάτσιο (16.00)
Ρόμα – Κατάνια (16.00)
Σαμπντόρια – Πάρμα (16.00)
Σασουόλο – Φιορεντίνα (16.00)
Τορίνο – Κιέβο (16.00)
Ίντερ – Μίλαν (21.45)

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Μίλαν-Αταλάντα
Κατάνια-Μπολόνια
Κιέβο-Κάλιαρι
Φιορεντίνα-Λιβόρνο
Τζένοα-Σασουόλο
Γιουβέντους-Ρόμα
Λάτσιο-Ίντερ
Νάπολι-Σαμπντόρια
Πάρμα-Τορίνο
Ουντινέζε-Βερόνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x