Στίβος

«Θα έπρεπε να έχω καλύτερο ρυθμό»

Η εμφάνιση του Λυκούργου Τσάκωνα στην Οστράβα δικαιολόγησε πως ο Έλληνας σπρίντερ βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενόψει της συνέχειας των αγώνων στον ανοιχτό στίβο.

Ο ίδιος ο 200άρης έκανε την αυτοκριτική του για την εμφάνισή του στο Golden Spike της τσέχικης πόλης και ανέλυσε τα σχέδιά του για τη συνέχεια.

«Ίσως ήταν λίγο υπερβολικό το πρώτο μισό της κούρσας, στο οποίο πήγα πολύ γρήγορα. Δεν το κατάλαβα, όμως. Θα έπρεπε να έχω ελέγξει λίγο καλύτερα το ρυθμό μου. Μετά τα 120 μέτρα, ένιωσα να το αφήνω και στα τελευταία μέτρα προσπάθησα να ανεβάσω ρυθμό», τόνισε αρχικά ο 25χρονος και συμπλήρωσε πως:

«Όταν τελείωσε η κούρσα, πίστευα πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αργότερα, όταν τη σκέφτηκα πιο ήρεμα, κατάλαβα ότι ήταν εφικτό να τρέξω γρηγορότερα. Δεδομένων των συνθηκών, ήταν μια καλή κούρσα, όχι, όμως, η κούρσα που με τρέλανε. Η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Κάθε κούρσα είναι χρήσιμη. Το μίτινγκ ήταν από τα κορυφαία της Ευρώπης και ο κόσμος βοήθησε πολύ. Δυστυχώς, ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός».

Ο Τσάκωνας την Παρασκευή θα συμμετάσχει στα «Παπαφλέσσεια», ενώ ήδη προγραμματίζει να τρέξει σε κάποιο ακόμα αγώνα στο εξωτερικό.

«Θα τρέξω στα "Παπαφλέσσεια" σίγουρα 100 μέτρα, ενώ αφήνω μια πιθανότητα και για συμμετοχή στα 200 μέτρα, κάτι που θα αποφασίσω απευθείας εκεί. Στη συνέχεια, θα πάρω μέρος στα "Χανιά 2015" στις 6 Ιουνίου, ενώ περιμένω απάντηση και από κάποιους αγώνες στο εξωτερικό», ολοκλήρωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x