Χάντμπολ

«Θα κυνηγήσουμε το όνειρό μας»

Έτοιμοι δήλωσαν στην συνέντευξη Τύπου οι συντελεστές της Εθνικής Γυναικών για τον προκριματικό όμιλο του EURO 2018

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου της «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τους προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2018 με την συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας, Φινλανδίας και Νησιών Φερόε.
Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Στέφανος Σταμούλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Σταματιάδης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μενέλαος Δανήλος, η αρχηγός Φραγκούλα Παπανικολάου, η διεθνής πίβοτ Έλσα Μάστακα και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συμπαράστασης Κακοποιημένων Γυναικών και Ανήλικων Παιδιών «ΒΟΗΘΕΙΑ- ΕΛΠΙΔΑ- ΖΩΗ», Μαρία Μπαξεβανέλη.


Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

inner

Στέφανος Σταμούλης (Αντιπρόεδρος ΟΧΕ): «Ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ που βρίσκεται εδώ. Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τα προκριματικά του EURO (Μάιος 2012 στο Αμύνταιο κόντρα στην Σερβία ο τελευταίος αγώνας), η Εθνική Γυναικών επανέρχεται στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ επίσης έπειτα από εκείνο το παιχνίδι, θα αγωνιστεί και πάλι μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ακόμα είναι σημαντικό ότι αύριο θα διεξαχθεί το πρώτο ματς Εθνικού συγκροτήματος στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης», σε ένα γήπεδο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και πρέπει να ευχαριστήσουμε για αυτό και την διοίκηση του ΟΑΚΑ. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή και τις αθλήτριες. Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, πιστεύουμε πολύ σε αυτή την ομάδα. Θα κυνηγήσουμε το όνειρο μας αυτό το τριήμερο. Παράλληλα στέλνουμε και ένα κοινωνικό μήνυμα εκμεταλλευόμενοι αυτούς τους γυναικείους αγώνες αφού στηρίζουμε το έργο του συλλόγου «Βοήθεια- Ελπίδα- Ζωή». Ο αθλητισμός είναι δράση της κοινωνίας και αυτά τα δύο πρέπει να πηγαίνουν χέρι χέρι. Λέμε όχι σε αυτή την μάστιγα της κοινωνίας, στην κακοποίηση των γυναικών και των παιδιών. Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα στο ελληνικό φίλαθλο κοινό να έρθει και να συμπαρασταθεί στην ομάδα μας».

Σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ΠΓΔΜ στο F4 του Τσάμπιονς Λιγκ ο κύριος Σταμούλης είπε: «Είναι πολύ κακό να μπλέκεται η πολιτική στον αθλητισμό. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος να αφήσει αναπάντητη μία σοβαρότατη πρόκληση από πλευράς Σκοπιανών που αμφισβήτησαν ελληνικά σύνορα. Η απάντηση ήταν άμεση, σκληρότατη και όπως έπρεπε. Πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες, ζούμε σε αυτή την χώρα και είμαστε περήφανοι, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Ελπίζουμε ότι παρόμοιο περιστατικό δεν θα επαναληφθεί, αν όμως επαναληφθεί η αντίδραση θα είναι η ίδια και σκληρότερη. Περιμένουμε την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην επιστολή μας»

inner

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε μία ιδιαίτερη και όμορφη παρέα σήμερα. Συνδυάζει τον αθλητισμό με την κοινωνία. Η Εθνική Γυναικών κάνει μία νέα προσπάθεια σε ένα καινούργιο γήπεδο το οποίο φτιάξαμε στην Αττική μέσα σε λίγους μήνες από το μηδέν με την βοήθεια του Σταμάτη Παπαμαστάμη (Ελληνική Εταιρία Γρανιτών) και του Σοφοκλή Ξυνή σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΑΚΑ και την στήριξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού ο οποίος υπέγραψε για την αδειοδοτησή. Έχουμε να κάνουμε με γυναίκες και προσπαθούμε να παντρέψουμε την αθλητική αυτή δράση με το κοινωνικό μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών και παιδιών. Ξέρετε ότι η Ομοσπονδία του Χάντμπολ τα τελευταίο δύο χρόνια συνδυάζει πάντα με κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις τις όποιες αθλητικές δραστηριότητες. Ευελπιστούμε η συνεργασία μας με τον σύλλογο «Βοήθεια- Ελπίδα- Ζωή» να είναι μακροχρόνια. Με τον οποιοιδήποτε τρόπο θα θέλαμε οι άνθρωποι του συλλόγου να είναι παρόντες σε όποιες εκδηλώσεις κάνουμε και να προτείνω κάτι. Όπως συνέβη με τα προσφυγόπουλα από τις κοινωνικές δομές που κάθε εβδομάδα έρχονται και μαθαίνουν δωρεάν χάντμπολ, έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε και τον αυτό τον σύλλογο, αθλητικά, ψυχολογικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο και προσωπικό για να το κάνουμε και να σταθούμε στο πλευρό σας. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας»

Για το θέμα των προκλήσεων στο Τσάμπιονς Λίγκ ο κύριος Σταματιάδης είπε: «Φυσικά το θέμα δεν είναι τωρινό. Έχει συμβεί πολλές φορές. Με την κάθε ευκαιρία υπάρχει αυτό το προϊόν συζήτησης. Απλά πρέπει να ξέρετε ότι η Ομοσπονδία του χάντμπολ έχει κάνει πάρα μα πάρα πολλές κινήσεις ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι με συνεχή αλληλογραφία και κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να περάσουν κάποιες αποφάσεις από την εκτελεστική επιτροπή της EHF, σύμφωνα με τις οποίες η ΠΓΔΜ πρέπει να τηρεί τη ενδιάμεση συμφωνία με αντίστοιχες τιμωρίες για την γειτονική χώρα σε περίπτωση που την παραβιάζει. Ίσως είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που κατάφερε κάτι τέτοιο στην δική της ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Η αντίδραση της ΟΧΕ ήρθε, αφού πρώτα έγινε η απαραίτητη έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη με την φωτογραφία και τον δημοσιογράφο που έκανε την περιγραφή των αγώνων. Όλα τα υπόλοιπα που διαβάζουμε στερούνται σοβαρότητας. Κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε».


inner

Μενέλαος Δανήλος (Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών): «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στα προκριματικά του EURO και που θα διοργανώσουμε τον όμιλο. Πριν ενάμιση χρόνο που ανέλαβα, πήρα την διαβεβαίωση από την ομοσπονδία ότι θα βάλουμε ένα πλάνο, ώστε η Εθνική Γυναικών και οι Εθνικές Νεανίδων να συμμετέχουν κάθε χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις. Η προετοιμασία μας ήταν επαρκής με 10 ημέρες προετοιμασία και δύο φιλικά στο Ισραήλ. Η Φινλανδία είναι ισάξια ομάδα με εμάς, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιες προκριματικές φάσεις, αλλά εμείς υπερτερούμε σε πάθος, δύναμη, θέληση και δίψα για διάκριση. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριες γιατί εν μέσω εξεταστικής έχουν κάνει λίγο πίσω την προσωπική τους ζωή και έχουν αφοσιωθεί στην Εθνική. Η χρονική περίοδος είναι κακή. Υπάρχει αθλήτρια που το πρωί θα δώσει Πανελλήνιες και το απόγευμα θα επιστρέψει για να παίξει. Έχουμε κορίτσια που ταξίδευσαν αυθημερόν να δώσουν μάθημα. Τα κορίτσια αγαπάνε την Εθνική και περιμένουν ένα ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο. Έχουμε φιλοδοξίες και πιστεύω ότι θα δώσουμε το 100% για να προκριθούμε. Ευελπιστώ αύριο να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα στον όμιλο και εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο».

inner

Φραγκούλα Παπανικολάου (αρχηγός Εθνικής): «Είναι σημαντικό που θα παίξουμε για την σημαία μας και την πατρίδα. Η ψυχή του αθλητή θα… πετάξει, έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και τα φιλικά με το Ισραήλ –ειδικότερα εκτός έδρας- μας βοήθησαν πολύ. Πιστεύουμε η δουλειά μας να βγει στο γήπεδο».

inner

Μαρία Μπαξεβανέλη (Πρόεδρος Συλλόγου «Βοήθεια- Ελπίδα- Ζωή»): «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία για την συνεργασία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί. Ο αθλητισμός βοηθάει πολύ τις γυναίκες που έχουν πρόβλημα και τα παιδιά. Είναι κάτι καινούργιο για εμάς αυτή η συνεργασία με μία αθλητική ομοσπονδία. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική. Ο Σύλλογος μας στηρίζει νομικά και ψυχολογικά τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη και βοηθάμε επίσης τις γυναίκες που κάνουν μία καινούργια αρχή».

inner

Έλσα Μάστακα (διεθνής αθλήτρια): «Είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Θα κάνουμε ότι μπορούμε και… ότι δεν μπορούμε για να περάσουμε. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Η Εθνική Γυναικών αξίζει λίγη περισσότερη προσοχή απ’ όλους. Τα φιλικά στο Ισραήλ μας έκαναν καλό. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά θα γίνουμε με την βοήθεια του κόσμου».


Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, ώρα 19:00 Ελλάδα- Φινλανδία
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, ώρα 19:00 Νησιά Φερόε- Ελλάδα
Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, ώρα 15:00 Φινλανδία- Νησιά Φερόε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x