Κώστας Νικολακόπουλος

Θα πρέπει να φτύσει αίμα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ρωτάει, ρητορικά, στο sport-fm.gr για τις προκρίσεις που έχουν στο Γιουρόπα Λιγκ οι άλλες ελληνικές ομάδες σε σχέση με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στη φάση των 32.

• Ακούω και διαβάζω τους… πανηγυρισμούς για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο κι αισθάνομαι λίγο χαζός.

• Γιατί πολύ απλά εγώ λέω ότι για να περάσει ο Ολυμπιακός τους Ουκρανούς, πρέπει να φτύσει αίμα. Δεν λέω ότι δεν θα τους περάσει. Λέω ότι μπορεί να τους περάσει, όπως όμως και μπορεί να αποκλειστεί. Λέω ότι για να τους περάσει, πρέπει να φτύσει αίμα. Και μακάρι να πέσω έξω εγώ και τέλη Φλεβάρη ο Ολυμπιακός να πάρει μία άνετη κι ωραία πρόκριση.

• Κι αναφέρομαι στον Ολυμπιακό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και στην Ντνίπρο του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, που έπαιξε δύο φορές με την Ίντερ κι ήταν ανταγωνιστική μέσα κι έξω κι έχασε και τις δύο φορές στο γκολ. Γιατί δεν ξέρω ούτε πως θα είναι ο Ολυμπιακός σε δύο μήνες, ούτε πως θα είναι η Ντνίπρο τότε.

• Εννοώ ευθέως ότι ο Ολυμπιακός αυτός, για να αποκλείσει την Ντνίπρο αυτή, πρέπει πραγματικά να κάνει μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι η Ντνίπρο πολύ κατώτερη του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω τι ομάδα θα έχει τον Φλεβάρη, με τις μεταγραφικές προσθαφαιρέσεις της, αλλά μιλάμε για μία ομάδα που πέρσι διεκδικούσε τον τίτλο από τη Σαχτάρ μέχρι λίγες αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος Ουκρανίας. Και για ομάδα που τώρα, είναι τρεις πόντους πίσω από τη δεύτερη στη βαθμολογία Σαχτάρ, η οποία, για όσους το ξεχνούν, έχει προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Κι επειδή λένε πολλοί ότι η Ντνίπρο θα παρουσιαστεί προβληματική από πλευράς φόρμας, λόγω της σχεδόν τρίμηνης διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος, ας ξέρουμε ποιο ήταν το αποτέλεσμά της στο πρώτο παιχνίδι της τον περασμένο Φλεβάρη, πάλι μετά από διακοπή: Ντνίπρο-Τότεναμ 1-0…

• Κάτι τελευταίο: η Ντνίπρο επί τρία συνεχόμενα χρόνια προκρίνεται από ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στους οποίους είναι μέσα Νάπολι, Φιορεντίνα κι Ίντερ. Εγώ δεν ξέρω ποια άλλη ελληνική ομάδα έχει τα τελευταία χρόνια τρεις σερί προκρίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x