Κώστας Νικολακόπουλος

Θα σπάσει την κατάρα, η Γερμανία;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί να δει μέσα από το sport-fm.gr τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

· Είναι γνωστό σε όλους ότι ποτέ ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κατακτήσει Παγκόσμιο κύπελλο επί αμερικανικού εδάφους. Είτε στη Νότια Αμερική, όπου συνήθως γίνονται τα εκτός Ευρώπης Μουντιάλ, είτε στη Βόρεια Αμερική, όπου έχει γίνει Μουντιάλ στις ΗΠΑ.

· Μήπως έφτασε η ώρα φέτος να πάρει το Μουντιάλ μία ομάδα της Ευρώπης μέσα στη Νότια Αμερική και δη στην Βραζιλία; Ήδη, πάντως, στα προημιτελικά υπάρχει…μοιρασιά! Είναι τέσσερις από την Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο) και τέσσερις από την Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα).

· Στο αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο κύπελλο που είχε γίνει εκτός Ευρώπης, στην Νότια Αφρική, έσπασε μία απίστευτη παράδοση που δεν ήθελε ομάδα της Ευρώπης να παίρνει Μουντιάλ εκτός Ευρώπης. Αλλά ήταν σε αφρικανικό κι όχι αμερικανικό έδαφος. Κι αυτό παρότι στους 8 ήταν μόλις τρεις ομάδες της Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία κι Ισπανία).

· Το 2002, στο μοναδικό Μουντιάλ που έγινε στην Ασία, ήταν μοιρασμένα τα πράγματα. Τέσσερις ήταν οι ομάδες της Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Τουρκία, Ισπανία), αλλά νικήτρια η Βραζιλία.

· Άρα, κοινή συνισταμένη και στα τρία τελευταία εκτός Ευρώπης Μουντιάλ, η Γερμανία ως η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα, που έχει φτάσει και τις τρεις φορές στους 8…Θεωρητικά είναι η χώρα που μπορεί να πλησιάσει πιο πολύ στο να σπάσει την κατάρα. Μόνο που για να την σπάσει πρέπει όχι μόνο να περάσει τη Γαλλία, αλλά και τη διοργανώτρια Βραζιλία, στα ημιτελικά.

· Εκτός κι αν η Κολομβία έχει διαφορετική γνώμη κι αποκλείσει αυτή τους Βραζιλιάνους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x