Κώστας Νικολακόπουλος

Θα τα βγάλει τα λεφτά του με 2+2!

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr τους δύο λόγους για τους οποίους επέστρεψε ο Καμπιάσο στον Ολυμπιακό.

Η παραμονή του Καμπιάσο στον Ολυμπιακό εξυπηρετεί δύο συγκεκριμένους λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι κι ο άλλος έχει να κάνει με το κομμάτι των αποδυτηρίων.

***Λοιπόν, πρώτον: Ο Βίκτορ δείχνει ότι προτιμάει να βάζει τον Ολυμπιακό να παίζει με ένα 4-1-4-1, τουλάχιστον στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Όπου 4-1-4-1 σημαίνει τέσσερις αμυντικοί στην ευθεία, μπροστά τους ο Μιλιβόγεβιτς, μπροστά του τέσσερις στην ίδια ευθεία (Πάρντο, Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης) και μπροστά τους ο Ιντέγε.

***Αυτό το 4-1-4-1 για να το παίξεις χρειάζεσαι έξι κεντρικούς χαφ. Τρεις βασικούς (αυτή την ώρα είναι οι Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Μπουχαλάκης) κι άλλους τρεις από πίσω (αυτή την ώρα είναι οι Ζντιέλαρ, Τσόρι, Κασάμι). Ο Κασάμι είναι για να φεύγει, οπότε εδώ έρχεται να κουμπώσει ο Καμπιάσο. Σε συνδυασμό επιπλέον και με το ότι ο Τσόρι σαν εσωτερικός χαφ είναι δύσκολο να μπορέσει να αποδώσει καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να θυμίσω ότι στο τεελυταίο φιλικό, με τη Γάνδη, ο Τσόρι έπαιξε έξοχα το ρόλο του εσωτερικού χαφ, αλλά μόλις 18 λεπτά, από το 46’ ως το 63’. Από το 64’ ως το 90’ έπαιξε στη γνώριμη του θέση, του μεσοεπιθετικού, όπου εκεί δεν χρειάζεσαι να τρέξεις τόσα χιλιόμετρα.

***Πάμε στο δεύτερο λόγο της επιστροφής του Καμπιάσο: ο Αργεντίνος είναι ηγέτης. Το έχει ρε παιδί μου αυτό το πράγμα. Και το έχεις και στα 35 και στα 36 και…όσο πάει. Και τα αποδυτήρια του Ολυμπαικού χρειάζονταν (μετά την αποχώρηση των Ρομπέρτο και Φουστέρ) ένα τέτοιο παίκτη, τόσο γενικότερα, όσο κι ειδικότερα για τους ξένους παίκτες και δη τους πάρα πολλούς ισπανόφωνους. Ο Τσόρι είναι παικταράς μέσα στο γήπεδο, αλλά στ΄αποδυτήρια είναι αυτό που λέμε αθόρυβος. Ο Καμπιάσο θα φωνάξει, θα μιλήσει, θα καθοδηγήσει-ρόλο που για τους Έλληνες κυρίως έχει ο Μανιάτης.

***Σίγουρα με το Μάρκο Σίλβα δεν θα είχε νόημα μία επιστροφή του Καμπιάσο, αφού δεν θα υπολογίζονταν ουσιαστικά από τον Πορτογάλο. Με το Βίκτορ, με τον οποίο μιλάνε και την ίδια γλώσσα κι έχουν και ρίζες από τη Ρεάλ Μαδρίτης (είχαν συνυπάρξει στο Μπερναμπέου τις σεζόν 1996-97 και 1997-98, με τον Καμπιάσο πάντως στη Β ομάδα), είναι αλλιώς.

***Γιατί γύρισε τώρα ο Καμπιάσο κι όχι νωρίτερα, αφού ο Βίκτορ είναι εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες στην ομάδα; Σαφώς κι έπαιξε ρόλο το οικονομικό. Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρος ότι δεν μπορούσε και τη νέα σεζόν να πλήρωνε στον Καμπιάσο τα λεφτά που του έδινε την περασμένη, με την εφορία πλέον από το 45% στο 55%-και χωρίς βεβαιότητα ότι τα χρήματα θα πήγαιναν για παίκτη ενδεκαδάτο.. Οπότε έπρεπε ο Αργεντίνος να το δει αλλιώς. Ήθελε, όμως, να μείνει το σκέφθηκε, το αποφάσισε και δέχθηκε ένα πολύ πιο χαμηλό συμβόλαιο.

***Θα έλεγα ότι αν ο Καμπιάσο κάνει και τη νέα χρονιά δύο παιχνίδια στην Ευρώπη, όπως αυτά με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη και βάλει κι άλλα δύο γκολ στην Ελλάδα, όπως εκείνα με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα έχει βγάλει τα λεφτά του!

***Παρεμπιπτόντως, θα είναι και φέτος το μεγαλύτερο όνομα στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x