Κώστας Νικολακόπουλος

Θα τα πληρώσουμε κι άλλο τα χατ τρικ;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία διαπίστωση για το Μήτρογλου όπως τον βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια.

• Έκανε δύο χατ τρικ ο Μήτρογλου, στα κολλητά παιχνίδια του Ολυμπιακού, στη Λιβαδειά και με την Ξάνθη. Σημαντική δουλειά, που αναδείχθηκε δεόντως. Μπορεί τα παιχνίδια να μην ήταν και τα πιο…δύσκολα, όμως σχεδόν 40 χρόνια είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα ένας παίκτης να πραγματοποιήσει δύο χατ τρικ σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές.

• Με τη διαφορά ότι η συνέχεια για το Μήτρογλου μόνο ανάλογη δεν ήταν. Και δεν εννοώ ότι ένας σέντερ φορ πρέπει να βάζει σε κάθε ματς τρία γκολ. Ούτε καν εννοώ ότι πρέπει να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι. Εννοώ την εικόνα που πρέπει να έχει, την γενικότερη απόδοσή του.

• Ο διεθνής επιθετικός μετά τα δύο αυτά χατ τρικ είχε τα ματς με την Παρί και τον Παναιτωλικό. Με την μεν Παρί είχε ένα αρκετά καλό α΄ ημίχρονο (όχι πολύ καλό, αλλά λειτούργησε ικανοποιητικά στο πλαίσιο μίας έξοχης παρουσίας όλη της ομάδας) κι ένα απογοητευτικό β΄ ημίχρονο. Και στο Αγρίνιο είχε ένα απογοητευτικό 90λεπτο, με αποκορύφωμα όχι τα άσχημα κοντρόλ που έκανε δύο φορές στο ίδιο λεπτό (80ο) από θέση γκολ, αλλά την αδυναμία του να κρατήσει την μπάλα, με συνέπεια από αυτόν να ξεκινάει ο Παναιτωλικός τις επιθέσεις του!

• Δεν ξέρω αν ήταν θέμα νοοτροπίας (μετά το θόρυβο του Τύπου για τα χατ τρικ) η, έλλειψης φρεσκάδας η εικόνα του Μήτρογλου σε αυτά τα τρία τελευταία ημίχρονα. Ξέρω ότι ένα παιδί 25 ετών, αν προπονείται καλά, αν κοιμάται καλά, αν έχει το σωστό βάρος και τη σωστή διατροφή, δεν μπορεί να «σκάει», ειδικά παίζοντας σε θέση σέντερ φορ.

• Όπως ξέρω κι ότι η διαφορά ενός πολύτιμου παίκτη, από ένα μεγάλο παίκτη, έρχεται από τη διάρκεια, τη σταθερότητα και τη συνέπεια…

• Και θέλω να ελπίζω ότι αυτά τα δύο χατ τρικ που έκανε ο Κώστας δεν θα τα…πληρώνουμε για καιρό ακόμη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x