Διονύσης Δεσύλλας

Θα τρελαθώ με τον Παναθηναϊκό

Το σύνθημα των φίλων του Παναθηναϊκού «δένει» απόλυτα με τη φετινή σεζόν της ομάδας, η οποία είναι «μια κρύο, μια ζέστη». Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Στο ποδόσφαιρο, διαχρονικά, υπάρχει ένα δόγμα. Αυτό λέει ότι ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που παρουσιάζεται τη μια Κυριακή έτσι και την άλλη, αλλιώς, δεν θα γίνει ποτέ ομάδα. Υπάρχει, βέβαια, και η όχι και τόσο δογματική στάση, σύμφωνα με την οποία δεν μπορείς να έχεις στάνταρ αποδόσεις κάθε εβδομάδα. Σωστό το ένα, σωστό και το άλλο. Κάπου στη μέση είναι η απόλυτη αλήθεια.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι «μια κρύο, μια ζέστη». Από την αρχή της σεζόν, παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Καλό ποδόσφαιρο με την Μπριζ στο ένα ματς, αποκλεισμός στο άλλο. Αποκλεισμός στη συνέχεια από την Γκαμπάλα, ανεβασμένη η ομάδα μια εβδομάδα μετά. Και η χρονιά συνεχίζεται έτσι. Σαν ένα… κυματοειδές γράφημα. Τη μια καλές εμφανίσεις και χαμόγελα, την άλλη «μπλακ άουτ» και γκρίνια. Ε, πώς να μη μείνεις εκτός στόχων, όταν παρουσιάζεις ένα τέτοιο διαφορετικό πρόσωπο συνεχώς;

«Γιατί δεν παίξαμε και στα άλλα παιχνίδια έτσι;», αναρωτήθηκε ο Μάρκους Μπεργκ, μετά τη χθεσινή εμφατική νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω. Ότι, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός είναι ένα σύνολο ταλαντούχων, σε πλειοψηφία, ποδοσφαιριστών, χωρίς σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοση τους.

Κι αυτό το σύνολο, χθες, εκμεταλλευόμενο και την πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ, παρουσιάστηκε καλό και δίχως κόπο έβαλε τρία γκολ. Με στρωτό ποδόσφαιρο, με σοβαρότητα στο παιχνίδι του, με συνοχή στις γραμμές και με, όχι εντυπωσιακό αλλά όμορφο και λογικό ποδόσφαιρο.

Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Βιγιαφάνιες και Ζέκα. Ο ένας δημιουργούσε και κατά διαστήματα ξεσήκωνε τους οπαδούς με τις ενέργειές του και ο άλλος ήταν παντού! Ατελείωτο τρέξιμο, πολλά χιλιόμετρο και απίστευτο πάθος από τον Πορτογάλο αρχηγό, που για ένα ακόμη παιχνίδι έκανε κατάθεση ψυχής.

Ο Μπεργκ για μια ακόμη φορά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ καλή εμφάνιση είχαν και οι Λουντ, Μπεργκ. Σε ό, τι αφορά την αμυντική λειτουργία, δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα απέναντι σε μια ΑΕΚ, η οποία δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι.

Μετά το χθεσινό παιχνίδι και τη νίκη που έβγαλε, κάπως, από τη δύσκολη θέση τον τρομερά πιεσμένο Αντρέα Στραματσόνι, η πρωτιά στα πλέι οφ είναι ανοικτή και τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα παρουσιαστεί στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός, που, ούτως ή άλλως, ήταν εξ’ αρχής το φαβορί.

Μπορεί, όμως, κάποιος να ποντάρει τα λεφτά του στην επιλογή «πρώτος ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ»; Πώς να μπορέσει; Όταν κυριαρχεί η αστάθεια που αναφέραμε παραπάνω. Το λέει και το σύνθημα: «Θα τρελαθώ με τον Παναθηναϊκό»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x