Γενικά

Θάνος: «Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα θέλω να αγωνιστώ»

Στο πάθος που έχουν οι βετεράνοι αθλητές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ Κώστας Θάνος μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης Βετεράνων.

Για την μεγάλη συμμετοχή αλλά και το πάθος των βετεράνων αθλητών μίλησε ο Κώστας Θάνος στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης Βετεράνων που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη (13/10) στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Playball, με τους Μάνο Ζερβάκη, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

Για την μέχρι τώρα συμμετοχή: «Είναι πολύ μεγάλη, ενώ μέρα με τη μέρα έχουμε περισσότερους αθλητές και απ’ το εξωτερικό που θέλουν να συμμετέχουν».

Για το αν θα αγωνιστεί και ο ίδιος: «Το είχα στο μυαλό μου, όμως η διοργάνωση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τόσο μεγάλη συμμετοχή δεν αφήνει καθόλου χρόνο για προσήλωση στην προετοιμασία. Όσοι έχουν προβλήματα τρέχουν στον πρόεδρο!»

Για το πάθος των Βετεράνων να αγωνιστούν: «Ακόμα κι εγώ, κάθε φορά που βλέπω αγώνες, είναι είναι μικρά παιδιά είτε μεγάλοι αθλητές, κάθε φορά σφίγγομαι γιατί θέλω να μπω να αγωνιστώ κι εγώ. Ένας αθλητής που αγωνίζεται για χρόνια, δεν σταματάει να έχει την ανάγκη και την επιθυμία να αγωνιστεί όσα χρόνια κι αν περάσουν».

Για το πότε έγινε η αρχή στον θεσμό: «Έχει κάμποσα χρόνια που διοργανώνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία. Πριν τρία χρόνια περίπου αποφασίσαμε να αναλάβουμε μια διοργάνωση. Είναι μια γιορτή συμμετοχής. Έρχονται μεγάλοι αθλητές, με τα παιδιά τους την οικογένειά τους».

Για την χρηματοδότηση τέτοιων διοργανώσεων: «Γίνονται στοχευμένες κινήσεις, γιατί θέλουμε να αναδείξουμε τη χώρα μας και τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από τους αγώνες. Πρέπει να στοχεύσουμε εκεί και, ευτυχώς, έχει δείξει μεγάλη στήριξη η Κυρία Κουντουρά. Δεν έχουμε πάρει έξτρα χρήματα απ’ την πολιτεία για την διοργάνωση. Θα γίνει ένα παγκόσμιο με περισσότερα από 800 άτομα, που θα έρθουν στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Έχουμε υπολογίσει πως θα μείνουν γύρω στα 800.000 ευρώ στη χώρα μας. Δεν επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ το κράτος, γιατί όλα γίνονται με τα έσοδα που υπάρχουν απ’ την συμμετοχή των αθλητών. Θα δουλέψουν αρκετά άτομα. Όταν υπάρχει θέληση και διάθεση γίνονται πολλά πράγματα χωρίς να επιβαρύνουμε το κράτος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x