MOTO GP

Θέλει αλλαγές στους κανονισμούς ο Εσπαργκάρο μετά το ατύχημα στο Μπρνο (video)

Αναγκαία θεωρεί ο Αλέιξ Εσπαργκάρο την αλλαγή των κανονισμών στο MotoGP μετά το ατύχημα που είχε με τον Αντρέα Ιανόνε στο Μπρνο.

Την επανεξέταση των κανόνων που αφορούν την αλλαγή μοτοσυκλετών σε βροχερούς αγώνες ζήτησε ο Αλέιξ Εσπαργκάρο.

Αφορμή γι αυτό, στάθηκε το πρόσφατο «σκηνικό» στο Μπρνο, όπου την ώρα που ο Ισπανός αναβάτης έβγαινε στο pit lane, μετά την αλλαγή της μοτοσυκλέτας του, δεν είδε ότι ερχόταν ο Αντρέα Ιανόνε, με τον Ιταλό να τρομάζει και προκειμένου να μην συγκρουστούν μπλόκαρε το μπροστινό του φρένο και έπεσε πάνω στους μηχανικούς της ομάδας του!

Στον αναβάτη της Aprilia, μετά από αυτό το περιστατικό επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων, τερματίζοντας τελικά στην όγδοη θέση.

«Είμαι χαρούμενος που ο Αντρέα δεν τραυματίστηκε, γιατί ήταν μια τρομακτική σύγκρουση, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν έχω καθρέφτη, άρα ήταν λάθος της ομάδας μου. Όταν η ομάδα ή εγώ κάνουμε κάποιο λάθος, είναι ομαδικό το λάθος. Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από εμένα και την Aprilia, στον Αντρέα και στη Suzuki. Το σημαντικό είναι ότι είναι καλά», είπε ο Εσπαργκάρο για το συμβάν με τον Ιανόνε.

«Στο μέλλον νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τους κανόνες, διότι είναι πολύ εύκολο να γίνει κάποιο λάθος. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε», πρόσθεσε ο Ισπανός αναβάτης.



Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x