Ελλάδα

Θέλει άμυνα και… τύχη

Με στόχο τη βελτίωση στην αμυντική συμπεριφορά και ευχή να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός μετά και τον χθεσινό του Καϊμακόγλου η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε στο Στρασβούργο τη Γερμανία.

Το πρώτο δείγμα ήταν μερικώς… θετικό. Κι αυτό γιατί μπορεί μεν η Εθνική να επικράτησε 87-85 της Κροατίας στο παρθενικό της φιλικό εν όψει του Ευρωμπάσκετ χάρη στο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή, μπορεί επιθετικά να… οργίασε παρά την αστοχία σε τρίποντα (7/24, 29%) και δίποντα 27/55, 49%), ωστόσο υπήρχαν και κάποιες σκιές.

Το παθητικό των 85 πόντων, έστω κι από μία ομάδα με ταλέντο σαν την Κροατία, είναι κάτι που προβληματίζει όπως παραδέχτηκε μετά τον αγώνα και ο Αντρέα Τρινκιέρι. Όπως προβληματίζει και η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς, αφού μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Μπουρούση (ράγισμα στα πλευρά), χθες ήρθε το κάταγμα που υπέστη στη μύτη ο Κώστας Καϊμακόγλου. Στον φόργουορντ της Ούνιξ έγινε ανάταξη του ρινικού οστού, αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για λίγες μέρες κι εν συνεχεία να επιστρέψει φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα.

Στο αποψινό δεύτερο φιλικό στο Στρασβούργο, απέναντι στη Γερμανία στις 19:00, ευχή κι ελπίδα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι να δει καλύτερο πρόσωπο στην άμυνα και όχι άλλον τραυματισμό. Ο Βασίλης Σπανούλης που προφυλάχθηκε χθες λόγω κάποιων ενοχλήσεων στη μέση είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά.

Ο αντίπαλος

Η Γερμανία κατεβαίνει στο Ευρωμπάσκετ χωρίς τα δύο μεγαλύτερα ονόματά της, τον Ντιρκ Νοβίτσκι και τον Κρις Κέιμαν, αλλά και τους «φρέσκους» ΝΒΑερς Όλμπρεχτ, Σρέντερ και Χάρις. Χθες πάντως πάλεψε αρκετά απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία χάνοντας με 74-66.

Στο ρόστερ της ομάδας και τη διάθεση του Φρανκ Μεντς υπάρχουν οι: Νιλς Γκίφεϊ (Κονέκτικατ), Περ Γκίντερ (Ουλμ), Φίλιπ Τσβίνερ (Μπρέμερχαφεν), Χάικο Σάφαρτσικ (Μπάγερν), Κάρστεν Τάντα (Μπάμπεργκ), Λούκα Στάιγκερ (Μπάγερν), Τίμπορ Πλάις (Λαμποράλ Κούτσα), Μπάστιαν Ντόρετ (Άρτλαντ Ντράγκονς), Αντρέας Σάιφερτ (Τρίερ), Μάικ Τσίρμπες (Μπάμπεργκ), Γιόνας Βόλφαρτ-Μπότερμαν (Άλμπα), Άλεξ Κινγκ (Άλμπα), Νικολάι Σίμον (Μπαϊρόιτ), Γιοχάνες Λίσκα (Τούμπινγκεν).

Ελλάδα και Γερμανία έχουν αναμετρηθεί 48 φορές στο παρελθόν, με την Εθνική να μετρά 31 νίκες και πιο σημαντική αυτή στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 με 78-62. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 20/8/2011 στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, με την Εθνική να νικά 69-56 με 17 πόντους του Κώστα Κουφού, 14 του Γιάννη Μπουρούση και 11 του Νίκου Ζήση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x